• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Hukuk çiğnenerek Hukuk üretilemez!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- İHH’ya yapılan baskınlara ilişkin yazılı açıklama yapan Mazlumder Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi Abdurrahim Çelik, ‘El Kaide Operasyonu’ adı altında farklı illerde Terörle Mücadele birimleri eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirmiş, bu operasyonda Kilis ilinde faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfına ait ofis aynı gün sabah saatlerinde basılmış, Türkiye genelinde ise 3 kişi operasyon kapsamında gözaltına alınmıştır.”dedi.

 

Hukuksuz baskınların kabul edilemez olduğunu belirten Çelik, “Suriye ve Suriyeli mültecilerin yaşadığı ülkeler başta olmak üzere, ırk, din, dil, inanç gözetmeksizin muhtaç insanlara insani yardım götüren İHH'nın kurumsal kimliğiyle doğrudan ilişkisi bulunmayan bir operasyona konu edilmesi kabul edilemezdir.” ifadelerine yer verdi.

 

Çelik, “Kurumda çalışan bir personele ilişkin suç iddiaları var ise,  zanlı ile ilgili iddiaların soruşturulması için ikametgahına gitmek yerine, İHH bürolarına baskın düzenlemek, hukukun çiğnenmesidir. Bununla birlikte baskının başka bir şehirden gelen TEM polislerince yapılması, kurum bilgisayarlarına hukuksuz olarak el konulması, arama sırasında avukatların beklenmemesi, avukat beklenmediği gibi kurum yetkililerinin aramaya refakat etmek istemesinin engellenmesi, her türlü kötü niyetli ve sahte delil üretme ortamının hazırlanması, aynı mekânı kullanan başka bir kurum olan Katar Kızılay’ına ait mekânın aranması ve bilgisayarlarına el konulması, baskın sırasında el konulmasına ihtiyaç duyulmayan kimi evrakların fotoğraflarının alınması, yaşanan hukuksuzlukları göstermesi açısından önemlidir.”dedi.

 

Baskınların kötü niyetli olduğunu belirten Çelik, “Delilden sanığa gidilmesi evrensel ilkesinden değil, sanıkdan delile gitmek gibi bir yolun izlenmesi hukuki olmadığı gibi keyfi ve kötü niyetli olarak değerlendirilebilecek bir uygulamadır.”ifadelerine yer verdi.

 

Yetkilileri hukuka riayet etmeye davet eden Çelik, “Mazlum-Der, hukuk çiğnenerek hukuk üretilemeyeceğini, şahıslarla ilgili iddialar nedeniyle kurumların itibarsızlaştırılmasının eğer kasıtlı yapılmıyorsa yanlış olduğunu  hatırlatarak, ilgili bütün kurumları hukukun evrensel kaidelerine riayet etmeye davet eder.”dedi. (Şefik Mert-İLKHA)

                                                                                                                            

Bu haberler de ilginizi çekebilir