• DOLAR 32.488
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2475.319
  • ...
Van'da Miting ve yürüyüş alanları belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre ilimizde yapılacak açık hava toplantıları, yer ve güzergâhları ile afiş ve pankart asılacak yerler Valilik Makamının 13.01. 2014 tarih ve 2014/25 sayılı Olur’ları ile yeniden düzenlendiği belirtildi.

 

İşte açıklanan miting ve yürüyüş alanları;

1.MİTİNG ALANI              : ATATÜRK KÜLTÜR PARKI MİTİNG ALANI

 

Yürüyüş Toplanma Yeri     : Melen Caddesi Medikal Park Hastanesinden Kale istikameti yönünda,  100 metre ilerisi.

 

Yürüyüş Güzergâhı             : Melen Caddesi Medikal Park Hastanesinden Kale istikameti yönünde  100 metre ilerisi, Kültür 1.Sokak üzerinden miting alanına varış.  Yaklaşık mesafe 1 km

 

Miting Toplanma Alanı       : Selimbey Mah.80 Pafta, 139 Ada, 4 Parselde bulunan Tapu kaydı  Van Belediyesinde bulunan 25840 metre kare alan.

 

Dağılım Güzergâhı               : Balık Bendi Sokak üzerinden Derviş Demircioğlu Cad, Gülhane Sokak istikametlerine, Terzioğlu Cad, Kültür 1 Sok. üzerinden Melen Cad. istikametlerine.

2.MİTİNG ALANI              : İTFAİYE KAVŞAĞI

 

Yürüyüş Toplanma Yeri     : Kültür Kavşağı.

 

Yürüyüş Güzergâhı             : Kültür Kavşağı, Milli Egemenlik Caddesi, Timur Paşa Caddesi, Ferhat Sokak, yaklaşık mesafe 1 km

 

Miting Toplanma Alanı       : Erek Dağı Caddesi, Hidayet Caddesi ve Ferhat Sokak kesişme yeri.

 

Dağılım Güzergâhı               : Erek Dağı Caddesi, Hidayet Caddesi, Timur Paşa Caddesi ve Hacıbekir Kavşağı istikametlerine.

                                             

3.MİTİNG ALANI              :  MUSTAFA ALTAYLI PARKI KAVŞAĞI

 

Yürüyüş Toplanma Yeri     : Sıhke Caddesi, Semaverli Kavşak yanı,

 

Yürüyüş Güzergâhı             : Semaverli Kavşak yanı, Sıhke Caddesi üzeri,

  Yaklaşık mesafe 1 km

Miting Toplanma Alanı       : Vali Mithat Bey Mahallesi, Sıhke Caddesi, Eski Cezaevi Sokak ileAltaylı Sokağın kesiştiği nokta

 

Dağılım Güzergâhı               : Sıhke Caddesi üzerinden İki Nisan Sok, Ekinci İki Sok, Trafik Sok,Altaylı Sok,   Meşeli Sok,            Meşeli İki Sok, Hamzadayı Sok, Mühacir    Sok, A.Gazi Sok, E.Cezaevi Sok, Ercişli Emrah Sok

 

4.MİTİNG ALANI              : BUZHANE MAHALLESİ MİTİNG ALANI

 

Yürüyüş Toplanma Yeri     : Derviş Demircioğlu Cad. ile Balık Bendi Sokağın Kesiştiği nokta.

 

Yürüyüş Güzergâhı             : Yürüyüş Toplanma Yerinden başlayarak Balık Bendi Sokak üzeriYaklaşık mesafe (1 km)

 

Miting Toplanma Alanı       : Balıkbendi Sokak 168 pafta, 114 ada, 1 parselde bulunan, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait 89.710.00 metre kare alan

 

Dağılım Güzergâhı               : Edremit 148 Sokak, Balık Bendi Sokak, Gülhane Sokak, Terzioğlu   Cad. istikametlerine. 

 

5.MİTİNG ALANI              : KÜLTÜR KAVŞAĞI MİTİNG ALANI

 

Yürüyüş Toplanma Yeri     : Hidayet ve Erek Caddesi kesişim noktası, İtfaiye Meydanı.

 

Yürüyüş Güzergâhı             : Yürüyüş Toplanma Yerinden başlayarak Erek Dağı ve Milli Egemenlik  Caddesi üzeri yaklaşık mesafe (1 km)                                       

 

Miting Toplanma Alanı       : Mareşal Fevzi Çakmak ve Milli Egemenlik Caddeleri Kesişimi noktası

 

Dağılım Güzergâhı               : Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi Çuhaz Petrol ile Milli Egemenlik Caddesi Jandarma Komutanlığı ve İtfaiye Meydanı istikametlerine.

 

Şeklinde düzenlenmesi hususunu;  Ayrıca,  2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 26’ncı maddesi ve bu Kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3’ncü maddesi uyarınca, propaganda amacına yönelik afiş ve pankartların Belediye’den resmi belgelerle kiralanan billboardlar aracılığıyla ilan edilmesi, tespit edilen miting alanları, yürüyüş güzergâhları ve toplanma yerlerinde (resmi daireler hariç), İpek Yolu, İki Nisan, Kazım Karabekir (Maraş), Melen, Cumhuriyet, Sıhke, Milli Egemenlik ve İskele Caddeleri üzerine asılması hususu kamuoyu ile paylaşıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir