• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Karlıova'da karla mücadele edecek makine yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL  - Bingöl ilçeleri arasında kış ayının en sert yaşandığı Karlıova’da kapanan yollara sadece bir greyder, bir dozer ve  bir kepçe ile müdahale ediliyor.

 

Karlıova’da karla mücadele ekipmanların eksikliği nedeniyle kapanan yollar çoğu zaman uzun süre kapalı kalıyor.

 

Karlıova’da dün öğle saatlerinde etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde yerini tipiye bıraktı.  Kaynak köyünde mahsur kalan öğrencileri kurtarmak için bölgeye hareket eden greyder dışında acil durumlar için hazır bekletilen bir aracın olmaması durumun vahametini gözler önüne serdi.

 

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Bingöl İl Özel İdaresi Sekreteri Mehmet Işık, “Karlıova’daki ekiplere ek olarak biz de buradan Kalencik bölgesine ek olarak müdahale ediyoruz.  Kalencik köyünde bir bakımevinin olmamasından dolayı Bingöl’de araçları hazır bekletiyoruz. Yağan herhangi bir kar yağışında Kalencik bölgesine bir greyder ve bir rotatif denilen araçla ekiplerimiz müdahale ediyor.  Kalencik bölgesini Karlıova’ya bırakmıyoruz.”dedi.

 

Işık, “Karlıova merkezde iki greyderimiz vardı biri eski olduğu için iş güvenliğinden dolayı geri çekmek zorunda kaldık. Ayrıca Karlıova’nın bir dozeri burada hazırda duruyor. Karlıova Kaymakamı ile görüştük kar yağışı esnasında bir greyder ve bir kepçe kiralamak için buna ayrıca bir ödenek çıkardık şimdi kiralayıp devleti boşu boşuna zarara uğratmak istemiyoruz” dedi.(Bülent Temiz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir