• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Oy kullanacak olanlar dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 30 Mart  Pazar günü yurt genelinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullananlar için bazı uyarılarda bulunuldu.
 
Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın bu haklarını kullanabilmeleri; nüfus kayıtlarına işlenmiş bulunan ‘Yerleşim Yerleri’ ile doğrudan bağlantılıdır. Kurum ve kuruluşlar; Nüfus ve Adres Kayıt Sisteminde kayıtlı bulunan adresine göre hizmet verebilmektedir. Bu kurumlar arasına İl ve İlçe Seçim Kurulları da dâhil olup; Sandık Seçmen Listeleri Adres Verilerine göre düzenlenmektedir. Yüksek Seçim Kurulu’nun 31.12.2013 gün ve 623 sayılı Kararı basın yolu ile kamuoyuna duyurulmuş olup, halen www.ysk.gov.tr adresinde yayımlanmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.
 
Sandık seçmen listelerindeki bilgilerinizi kontrol edin!
30.03.1996 veya daha önce doğumlu seçmenlerin www.ysk.gov.tr sitesinden elektronik ortamda veya 03.01.2014 ile 23.01.2014 tarihleri arasında muhtarlıklarda askıya çıkarılmış olan Sandık Seçmen Listelerini kontrol etmeleri gerektiği ifade edilen açıklamada, kendileri ve aile bireyleri hakkında olası yanlış bilgileri düzeltmeleri ve eksik bilgileri tamamlatmaları şeklinde kaydedildi.
 
Yerleşim yeri değişen seçmenler İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaat etmelidir
Herhangi bir nedenle başka semte taşınan vatandaşların yaşadıkları yerde oy kullanabilmeleri için ilçe Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği belirtilen açıklamada, “5490 sayılı Kanunun 50/2’nci maddesinde belirtildiği şekilde, İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaat ederek Yerleşim Yeri Değişikliği bildiriminde bulunmaları gerekmektedir.” şeklinde belirtildi.
 
Diyarbakır’da İlçe Nüfus Müdürlükleri adres beyanı almak üzere 10 Ocak 2014 tarihinden itibaren, mesai saatleri ile birlikte hafta sonu (Cumartesi-Pazar)  saat 08.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olacağı ifade edildi.
 
TC. kimlik numarası ve fotoğraf olmayanlar oy kullanamayacak
Herhangi bir hak kaybı veya mağduriyetin önlenebilmesi için, yukarıda izah edilen hususlara dikkat edilmesi, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yazılı ve fotoğrafı bulunan bir Nüfus Cüzdanına sahip olmaları ifade edilerek, “Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve fotoğraf bulunmayan Nüfus Cüzdanları ile oy kullanamayacaklarından, bu işlemleri son günlere bırakmadan, hafta içi mesai saatleri içerisinde bir an önce yenileme talebinde bulunmak üzere İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaatları halinde, vatandaşlık görevini yerine getirmede sorun yaşamayacaklardır.” Şeklinde uyarılarda bulunuldu. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir