• DOLAR 32.482
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2437.229
  • ...
Hayvanat bahçesi görevlileri üniversite eğitim aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Ankara Üniversitesi’nde görevli öğretim üyeleri tarafından eğitimi başarı ile tamamlayan Hayvanat Bahçesinde çalışan personellerine törenle sertifikaları dağıtıldı.

 

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hayvanat Parkı’nda görev alan personellerinin eğitim aldığını belirterek, işi daha profesyonelce yürütmek gerektiğinin bilinci içerisinde olduklarını söyledi.

 

Hayvanat Bahçesinde düzenlenen törene Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Prof.Dr. Erol Alaçam, Prof.Dr. Şakir Doğan Tuncer, Prof.Dr. Fatih Atasoy, Tarsus MHP Belediye Başkan Adayı Şevket Can, Belediye Başkan Yardımcıları Kerim Tufan ve Behçet Sarı ile personeller katıldı.

 

Tarsus Hayvanat Parkı’nın bölgenin cazibe merkezi olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediyesi’nin birçok konuda olduğu gibi Hayvan Parkı konusunda da bölgede öncü rolü üstlendiğini söyledi.

 

Başkan Kocamaz, “Doğusunda Adana Büyükşehir Belediyesi batısında Mersin Büyükşehir Belediyesi varken, bir ilçe belediyesi olarak bölge insanlarının talepleri doğrultusunda şehir merkezinde kurulan ve dar bir alandaki Hayvanat Bahçemizi bugün daha geniş bir mekana taşımış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada hem hayvanlar mutlu olacak, hem de tüm Çukurova’dan gelen ve bu parkı ziyaret eden insanlar özellikle çocuklar mutlu olacaklar. Aynı zamanda bölgemizde biyolojik gen çeşitliliğine katkıda bulunmuş olup gelecek nesillerimize aktarıyoruz. Tabi bundan sonra Adana ve Mersin’de böyle bir hayvanat bahçesi açılmasının mümkün olmadığı bir ortamda bu parkın Tarsus’a, bölgeye hareket getireceğini de düşünüyoruz. Tüm bölgemize, insanlığa ve burada konuk olan hayvanlara da hayırlı uğurlu olsun diyoruz.” şeklinde konuştu.   (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir