• DOLAR 32.222
  • EURO 34.71
  • ALTIN 2446.744
  • ...
GYV`den `Haşhaşiler` benzetmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Fethullah Gülen`in onursal başkanlığını yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, 17 Aralık’tan sonra yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenlendi.
 
Basın toplantısında konuşan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Başbakan Erdoğan`ın bugün grup toplantısında yaptığı `Haşhaşiler` benzetmesine tepki gösterdi.
 
Yeşil, “Hiçbir zaman haşhaşiler diye tabir edilen karanlık örgüt olarak tarihe geçmiş olan, hedefleri cinayet olan ve bütünüyle toplumda bir virüs olarak tarihe geçmiş olan bu katiller topluluğuyla hizmetin telif edilmesi söz konusu olamaz.” dedi.
 
2 bin 500 emniyet mensubunun yerlerinin değiştirilmesi meselesi, yargıya müdahale edilmesi ve yine siyasi dilin fevkale kutuplaştırıcı öteleyici kamplaştırıcı bir üslupla devam etmesinin endişe verici olduğunu söyleyen Yeşil, “Ne olursa olsun hukukun üstünlüğü konusunda ittifak etmek durumundayız. Hukuksuzluğun üstünden yine hukukla gelmek durumundasınız. Hukuku askıya aldığınız bir ülkede mahremiyet ihlalleri söz konusu olur, can güvenliğiniz kaybolur ve toplumsal barışınız fevkalade tehlikeye girer. Toplumsal barışın sağlanmasında yöneticilerimizin duyarlı olması, kusurları telafi ederken hukuk içinde kalmaları, hukuk çerçevesi içinde kalmak kaydıyla, devlet bünyemizin içerisinde ur diye telakki edilen her ne yapı varsa, bütün delilleriyle hukuk çerçevesinde kalarak üzerine gidilmelidir.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir