• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursa'da Mevlit Kandili programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Kırık Mızrap Kültür, Sanat ve Edebiyat Derneği (KEREMDER) tarafından Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1443. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen programda Peygamber Efendimiz anıldı.

 

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Abdullah Karadağ, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcileri katıldı.

 

Kur’an tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Dr. Reşit Haylamaz, Hz. Muhammed’i anmanın yeterli olmayacağını, önemli olanın O’nu anlamak ve hissetmek olduğunu söyledi.

 

Haylamaz, “Eğer bugün problemlerle uğraşıyor, çözüm üretemiyorsak, demek ki yürüdüğümüz yol peygamber yolu değil.  Eğer gerçekten Peygamber Efendimizi ve Asrı Saadeti anlasaydık dünyada ikilik kalmazdı. Nasıl ki İslam güneşi, Ensar ile Muhaciri kardeş yapmışsa, umuyorum ki kanların sel olup aktığı bu dönemde bizi hırslarımızdan arındırsın.” dedi.

 

Haylamaz’ın Peygamber Efendimiz’in hayatından kısa kesitleri sunduğu konuşmasının ardından sahneye çıkan Fatih Üniversitesi’nde öğrenim gören Filipin, Rus, Tacik, Türkmen, Malez ve Gaziantepli öğrenciler söylediği ilahilerle katılımcıları duygulandırdı.

 

Programa katılan Güney Afrikalı Kangelani Maleni ise yaptığı konuşmada Peygamber Efendimizin aşkıyla bu salonda toplanan din kardeşleri ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ben de sizdenim.” dedi.

 

Kangelani, “İlk defa hayatımda beyaz insan tarafından sevildim ve değer gördüm. Oysa benim Afrika’da gördüğüm beyaz insan, bizi görmezden gelirdi. Ne büyük yürekli insanlarsınız, bizleri cahiliye döneminden çıkardınız, İslam’la nurlandırdınız. Allah sizden razı olsun.” dedi.

 

Konuşmasının ardından kısa bir dua yapan Kangelani’ye tüm davetliler ellerini açarak eşlik etti.

 

Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği doğum gününü anlatmak için Mevlid Şiiri’ni kalem alan Süleyman Çelebi’nin anıldığı gecede, şiire tok sesiyle hayat veren Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Süleyman Çelebi Özel Ödülü’nü aldı. Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir