• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Engelli ailelerine iletişim semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Esenler Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğü ve Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin (ESKAT) İstanbul Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa düzenlediği “Engelli Ailelerinden Oluşan Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Projesi” kapsamında seminerler başladı.

 

“Sesimi Duyan Var mı?” sloganıyla gerçekleştirilen proje kapsamında engellilerle nasıl iletişim kurulması gerektiği ve engelliler için güvenli hayat konularında uzman eğitmenler, engelli ailelerine yönelik seminerler veriyor. Proje dâhilinde ilk seminer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli (İBB) Psikolog Deniz Abdelhafız tarafından Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM) Konferans Salonu’nda verildi. “Engellilerle İletişim” konusunun ele alındığı ilk programda Abdelhafız, engelli çeşitlerinden ve bu engellilere nasıl yaklaşılması gerektiğinden bahsetti.

 

FARKLI GÖRMEMELİYİZ

Engellilerle iletişimde dikkat edilmesi gereken temel noktalardan söz eden Abdelhafız, “Engelli bireylerle iletişimde temel kıstas, engellilerin kendine özgü kişiliğe sahip, kendi kararlarını kendi verebilen bireyler olarak görmeliyiz. Engellilerle iletişim sırasında diğer insanlara nasıl davranıyorsak engelli bireylere de öyle davranmamız gerekir. Engel durumlarından dolayı aşırı bir ilgi göstermemeliyiz” diye konuştu.

 

Abdelhafız, programın sonunda dinleyenlerden gelen soruları da cevapladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir