• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
HÜDA PAR Kan Davalı Aşiretleri Barıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Patisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı ve Mustazaflar Cemiyeti, Karacadağ bölgesinde bulunan Şahina ile Eldina aşiretleri arasındaki kan davasını sulh ile sonuçlandırdı.
 
 İki aşiret arasında sağlanan barışın ardından Gümüştaş köyünde verilen sulh yemeğine HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Çınar Belediye Başkan Adayı Mahmut Tekdal ve Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler ve çok sayıda partili katıldı.
  
Sulh yemeğinde konuşan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Vahdettin Kaya, Müslümanlar arasında bu denli sorunların çıkmasının Müslümanlar için büyük bir ayıp olduğunu söyledi.
 
 Dünyanın geçici olduğunu hatırlatan Kaya, “Değersiz ve fani olan bu dünyada müminlerin dünya için birbirlerini üzmeleri söz konusu bile olmamalıdır. Hele aynı dili aynı bölgeyi paylaşan Müslüman kardeşlerin küçük sorunlar yüzünden Müslüman kardeşinin kanını dökmesi akıl karı değildir” şeklinde konuştu.
  
Müminlerin kardeş olarak ilan edildiğini belirten Kaya, “Müminler kardeştir, düşman değil. Müslümanlar arasında sorunlar çıktığı gibi, kan davasına dönüşmeden araya girip tarafları memnun etmek gerekiyor. Allah bu barışı hayırlı kılsın ve hayırlara vesile kılsın. Allah bu barışın sağlanması için aracı olan tüm taraflara kat kat mükâfat versin” ifadelerini kullandı.
  
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz, Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Çınar Belediye Başkan Adayı Mahmut Tekdal ve HÜDA PAR heyeti yanı sıra Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, tarafların barışmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek hayırlı olması temennisinde bulunduklar.
  
Yemekte 40 tane koyun kesildi ve 20 torba pilav pişirilerek Karacadağ’ın meşhur ‘Pilav Üstü Kelle’ diye tabir edilen yemek misafirlere ikram edildi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir