• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Peygamber Sedalıları, Kutlu Doğumu Yâd Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- İstanbullu Peygamber Sevdalıları, düzenlenen Mevlid Kandili programlarında bir araya geldi. Peygamber Sedalıları Platformu’nun Marmara Koordinatörlüğü’ne üye derneklerin İstanbul’da gerçekleştirdiği “Peygamberi Anma ve Anlama” programlarına yoğun bir katılımın olduğu gözlendi.
 
BAŞAKŞEHİR ERDEM DER/
KADINLAR, EN BÜYÜK DEĞERİ İSLAM SAYESİNDE KAZANDI
 
Peygamber Sevdalıları platformu Marmara Koordinatörlüğü’ne üye derneklerden olan Başakşehir Erdem Der üye ve gönüllüleriyle bir araya gelerek, Mevlit Kandilini ihya etti.
 
Peygamber Efendimizin kutlu viladetinin 1443. yılı Müslümanlar tarafından coşkuyla kutlandı. Adını yüzbinlerin katılımıyla gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Mevlitleriyle duyuran Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye dernekler Mevlit Kandilini ihya etti.
 
İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü’ne üye derneklerden Başakşehir Erdem Der, üye ve gönüllüleriyle dernek binasında bir araya gelerek Mevlit Kandilini kutladı.
 
Kadınların eski dönemlerde bir meta olarak görüldüğü ve cahiliye döneminde de diri diri gömüldüğünün altını çizen, Araştırmacı Yazar M. Ali Gönül Peygamber Efendimizin getirdiği hak din İslam sayesinde kadınların bir kimlik ve değer kazandığına dikkat çekti.
Mekke döneminde inen ayetlerin iki temel özelliğinin olduğunu ifade eden Gönül, “Mekke döneminde inen ayetlerin birinci temel özelliği kısa olmasıydı. İkinci önemli özelliği de itikadi oluşudur. Bu ayetler insanlarda bir değişim ve bir dönüşümü başlattı. İnen ayetlerle İslam’ın temeli oluşturuldu ve sağlamlaştırıldı” diye konuştu.
 
Çok sayıda kişinin katıldığı programda katılımcılara tatlı ve çay ikramı yapıldı.  
 
İSTANBUL UMUT DER/
UMUT DER ’DE MEVLİD PROGRAMI
İstanbul Umut Der, Peygamber efendimizin (s.a.v) kutlu doğumu yıl dönümü nedeniyle dernek binasında bir Mevlid programı düzenledi.  
 
Hüseyin Gök’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim’le başlayan programda dernek başkanı Abdulbaki Yeşilmen, Peygamber efendimizi anlattı. Dernek üye ve gönüllülerinin yoğun ilgi gösterdiği program Abdulbari Duman’ın okuduğu Mevlid-i şerifle devam etti.
 
Yapılan sohbet ve okunan Mevlid-i şerifle duygulanan katılımcılar, İstanbul Umut Der İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle mest oldular. Seyfullah Sivi’nin okuduğu ‘Ey sevgili’ isimli şiirin ardından program Hüseyin Gök’ün yaptığı dua ile sona erdi.
 
İSTANBUL İLKE DER/
MEDİNE MEDENİYET ŞEHRİDİR
İstanbul İLKE-DER, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (s.a.v)kutlu doğumunun 1443. yılı nedeniyle düzenlendiği program büyük bir coşkuyla idrak edildi.
 
İstanbul İlke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa halkın büyük ilgi gösterdiği görüldü.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanan program, Mevlid-i Şerif’in okunması ile devam edildi.
 
“Peygamber sevdası bir yere girdiği zaman, orasını Yesrip olmaktan çıkarıp, orayı Medine’ye çevirir” diyen Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdulhakim Sonkaya, “Yesrip kınamanın olduğu semirmenin olduğu yer anlamına gelir. Peygamberimiz Medine’ye Yesrip denmesine izin vermezdi. Çünkü O, girdiği yerde semirmeyi, kınamayı, çekişmeyi yok ederek orada bir medeniyet inşa etti. Bunun gibi bizler de Peygamberin sevdasını nereye hâkim kılarsak orası Medine olur. Peygamberi seçmeyen o şahıs Ebu Leheb yani ateşin babası oldu. Onu sevmeyen kadın odun taşıyıcısı oldu. Demek ki, Peygamberin sevdasının olmadığı ailelerde erkekler ateşin babaları, kadınlar da odun taşıyıcıları olur. Böyle evlerde erkekler haset ve kin ateşini tutuştururken, kadınlar da su yerine odun taşır. Sonuç olarak Peygamber sevdasının hâkim olduğu evlerde huzur, muhabbet ve saadet olur” diye konuştu (Enes Durmaz-Erkan Yavuz-Abdülbaki Gümüş / İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir