• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Elazığ`da mevlit programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Yeni İhya-Der dernek binasında Mevlit Kandili Programı yaptı. Yoğun bir katılımın olduğu programda Kürtçe ve Türkçe mevlidi şerif okundu, ilahi ezgiler seslendirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Hasan Şahin günün anlam ve önemine değindi.
 
Peygamberi anma diye bir olay olamaz ifadesini kullanan Şahin,"Biz ancak anlama noktasında bir araya gelebiliriz. Dün Peygamber efendimizi anlamak için ne kadar çaba gösteriliyorsa bugün Peygamberimizi (sav) daha fazla anlamaya ihtiyacımız vardır çünkü ümmetin haline baktığımız zaman gerçekten zorluk, sıkıntı, yokluk, sefalet ve gözyaşının, kanın olduğu bir dönemi yaşıyoruz.
 
Peygamberlerin geliş amaçları insanları karanlıktan aydınlığa çıkartmak olduğunu belirten Şahin, "İnsanlık karanlık bir döneme girmeye başladığında Allah ile olan bağları kopmaya başlar. Allah dışında başka şeylerin önünde eğilmeye ve Rab edinmeye başlar. Böylece insanlık onurunu kaybetmiş olur." dedi.
 
Hz Peygamberin (sav) insanlığa kazandırdığı değerlere değinen Şahin,"Bize insan olma bilincinin kazandırmış olması en önemli olaydır. Bugün bizlere de getirmiş olduğu özgürlükçü mantıkla, insanlık onurunu koruma anlayışını iyice anlamadığımız müddetçe, Ortadoğu`da yaşayan tüm halklar, özgürlüğe gitmede zorluk çeker. Bize kazandırmış olduğu en büyük lütuf, en büyük ikram insan olma bilincidir." ifadesini kullandı.
 
Peygamberimizin acıma ve merhamet yönüne dikkat çeken Şahin, "Peygamber (sav), insanlığın o dönem, bugün ve yarın içine düştüğü duruma acıyor. İnsanlar birbirlerini katlettiği zaman, insanlar birbirlerine zulmettikleri zaman veya yokluk, sıkıntı, sefalet geldiği zaman, O peygamber acımaya başlıyor. Merhamet duygularını devreye sokarak koşuşturuyor." diye konuştu.
 
23 yıllık hayatında peygamberimizin hep koşuşturduğunu ifade eden Şahin, "Lanet etmemiş, müşrikler de dahil olmak üzere, hep merhamet göstermiş çünkü cehennem azabını ne olduğunu en iyi bilen onlardır." şeklinde konuştu.
 
Program yapılan duanın ardından ikramda bulunularak son buldu.  (Yasin kavaklı - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir