• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Elazığlı bayanlar mevlid programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ-  Elazığ’da hizmet faaliyetlerine devam eden Yeni İhya Der bayanlara yönelik mevlid programı düzenledi.

 

Yeni İhya-Der Kadın Kolları Komisyonun tarafından  organize edilen Mevlit Programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda küçük kız çocukları  Kürtçe mevlit ve şiirler okudu.

 

Programda konuşan Eğitimci Mehtap Göksu, Hz İbrahim'in duasını Hz İsa'nın müjdesini ve Peygamber efendimizin annesinin rüyasını anlattı.

 

Göksu şöyle konuştu: “Hz İbrahim, ‘Ey Rabbimiz! Soyumuzdan da yalnız sana boyun eğen, Müslüman bir ümmet yetiştir. Onların içinden kendilerine senin ayetlerini okuyacak; Kitabı, hikmeti öğretecek, onları iyice temizleyecek bir peygamber gönder!’ diye dua etti.

Hz İsa,"Ey İsrail oğulları!  Ben size Allah’ın peygamberiyim. Benden önceki Tevrat’ı tasdik edici, benden sonra gelecek bir peygamberi de –ki adı Ahmet’tir- müjdeleyici olarak geldim!’

Peygamber efendimizin annesi rüyasında, karnından bir nur çıktığını görür. Şam diyarının köşklerini aydınlattığını söyler. Yaşanmış bu 3 olay peygamber efendimizin gelişinin mucizevî anlarıdır, gelmesinin temennisidir ve son peygamber oluşunun göstergesidir."

 

Ashabın Resulullah’a olan sevgisine, bağlılığına ve fedakârlığına dikkat çeken Göksu, “Bizler de çocuklarımıza Allah'ın ve Resulullah’ın sevdasını yerleştirmeliyiz. Peygamberimizin ve ashabının, ahlakı üzerine yetiştirmemiz gerek’ O'nu görmeden O'nun yolunun takipçileri ve O'nun davasını sürdürenlerden olmamız gerek. Artık Bilal, Ammar, Sümeyra, Fatıma yok ama bizler varız." şeklinde konuştu.

 

Konuşmalardan  sonra "Peygamber efendimiz bir gün ziyaretimize gelse” konulu tiyatro gösterimi yapıldı.

 

Program yapılan dua ile son buldu.(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir