• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
HÜDA PAR Nusaybin Adayı basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hür Dava Partisi Nusaybin Belediye Başkan Adayı Seyfettin Ağırman, çalışan gazeteciler günü münasebetiyle ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltı yemeğinde bir araya geldi. Parti binasında gerçekleşen buluşmada ilçe başkanı Halil Talayhan ve partililerden oluşan bir heyet hazır bulundu.

 

Söz konusu buluşmada yerel basının sorunları, yerel basın ve yerel yöneticilerin koordineli çalışmalarının önemi ve 30 Mart’ta yapılacak belediye seçimleri gündeme geldi.  Bu konuda açıklamalarda bulunan Ağırman, “Öncelikle Peygamber Efendimizin doğumunun yıldönümünü kutluyorum. Yeryüzünde cehalet putunu devirip yerine tevhit bayrağını diken ve yeryüzünü adalet ile yaşanır hale getiren o kutlu Peygambere Salat ve selam olsun diyerek Dünya Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum.” dedi.

 

Konuşmanın devamında Ağırman; “Gazeteciler gününü kutluyoruz. Ancak bir şeyi kutlarken onun başarısını kast ediyoruz. Ama ne yazık ki bu gün gazeteciler şiddete maruz kalan, dışlanan hatta bazı kamu alanlarının kapısına “gazeteciler giremez” diye yazılar yazıldığına şahit oluyoruz. Bununla beraber gazeteci olmadığı halde gazetecilik yapan ya da asgari ücretle gazeteci adı altında personel çalıştıran şahısların faaliyetleri asıl unsurları mağdur etmekte, özellikle yerel basını çok olumsuz etkilemektedir. Hele hele yerel yöneticilerin sırf kendilerini desteklemiyor diye tarafsız olduğu için yerel basını dışlamaları, okuyucu sayısının az olması, bununla beraber devletin de mali güvencesi olmayınca hem maddi hem de manevi açıdan yerel basınımız çok zor şartlar altında çalışmaların sürdürüyor. Bütün bu zorluklara rağmen Dünya Çalışan Gazeteciler gününü tebrik ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.  Önümüzdeki dönem yapılacak seçimin milletimize hayırlı olmasını, sükûnet içinde geçmesini diliyoruz. Bu halka hizmet yapan kazansın diyoruz." diye konuştu.  (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir