• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
"Kayıt dışı pazarcılar ile mücadele edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya Pazarcılar Odası Başkan Adayı Ayvacı, 19 Ocak’ta yapılacak olan Konya Pazarcılar Odası Olağan Genel kurulunda kendilerine pazarcı esnafı tarafından görev verildiği takdirde kayıt dışı (korsan) pazarcılar ile mücadele edeceklerini ve kayıt altına alacaklarını söyledi.


Konya Pazarcılar Odası Başkanlığının seçimi yaklaştıkça adaylar çalışmalarına hız verdi. Başkan adaylarından Hasan Ayvacı ve ekibi, seçimler sonucunda göreve geldikleri takdirde esnafın önünü kesen ve rızkına ortak olan korsan pazarcılar ile mücadele edeceklerini söyledi.


19 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olağan genel kurulunda daha önce başkan adaylığı Dumlupınar pazarında açıklayan Hasan Ayvacı ve ekibi, seçim çalışmalarını semt pazarlarını gezerek aralıksız sürdürüyor.


Ziyaretlerde yaptığı açıklamalarda Ayvacı, “Konya’da bulunan semt pazarlarında 3 binin üzerinde esnafın olmasına rağmen, bunların sadece üçte biri odaya kayıtlıdır. Diğerleri ise korsan olarak çalışmaktadır.” dedi.


Pazarcı esnafının görev verdiği takdirde korsan pazarcı esnafını kayıt altına alacaklarını, vergi kaçakçılığının önüne geçeceklerini, hem devletin hem de pazarcılar odasının yanında pazarcı esnafının da kazanacağını rahat ve huzurlu bir ortam sağlayacağını ifade eden Ayvacı, “ Ayrıca korsan (Kayıt dışı) pazarcı arkadaşlarımıza buradan çağrı yapıyoruz. Gelin sizlerde bizler gibi hem odaya kayıt yaptırın, hem de maliye ye ki sizlerde rahat bir ortamda çalışın. Böylece kayıtlı esnaf ile korsan esnaf arasındaki rekabet sona erecektir” ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz, İsmail Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir