• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Selçuk Üniversitesi Kampüsü artık daha güvenli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde güvenliği sağlamak amacıyla bir süre önce kurulan Güvenlik İzleme ve Hız İhlal Tespit Merkezi’nin (SAGİS) açılışı düzenenen törenle gerçekleştirildi.

 

Sistem ile kampüs alanı 346 kamerayla 24 saat süreyle izlenebiliyor. Kampüs içerisinde bulunan Güvenlik Hizmetleri Şefliği bünyesinde oluşturulan izleme sistem odasında sertifikalı  güvenlik görevlileri tarafından takip edilecek sistem kapsamında kampüs içinde plaka tanıma ve hız tespiti de yapılabiliyor.

 

Merkezin açılışına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Adem Başarır, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Genel Sekreter Fazilet Uyar,  fakülte dekanları, enstitü, yüksek okul ve meslek yüksek okulların müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı.

 

Kampüs güvenliğinin önemine vurgu yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Türkiye’deki en büyük üniversite kampüslerinden birisine sahibiz. Kampüs alanımızda öğrencilerimizle ve çalışanlarımızla 60 bin kişilik bir topluluğa hizmet veriyoruz. Ayrıca kampüsümüz içinde Tıp Fakültesi Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi var. Bunun yanısıra bazı köy yolları kampüsümüz içerisinden geçiyor. Bu yüzden kampüsümüzün güvenliği çok önemli. Burada güvenliği sağlamak için bu sistemin gerekli olduğuna inandık, 2012 yılı içerisinde çalışmalara başladık ve merkezimizi kurduk. 2013 Eylül’de hizmete giren merkezimizle kampüsümüzün neredeyse tamamını gözleyebiliyoruz.” dedi.

 

SAGİS’in sadece kamera izleme sisteminden oluşmadığının altını çizen Gökbel, “Projenin ana kayıt ünitesindeki kayıt kapasitesi 144 terabayttır. Bu sistemle 800 kameraya ve 250 terabayt kayıt kapasitesinde genişleyebilecek şekilde dizayn edilmiştir. Ayrıca merkezimizde kamera izlenmenin dışıında sistem sayesinde plaka tanıma ve hız tespiti de yapabiliyoruz.” dedi.

 

Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri daha sonra merkez yetkilileri ile birlikte sistem odasında incelemelerde bulundu. (İlyas Yavuz/İsmail Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir