• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Çiçek`ten HSYK`ya Çok Sert Siyaset Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni HSYK düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Çiçek, "Anayasa`ya uygunluk ilk incelenecek konudur. Her kanun tasarını Meclis`e geldiğinde tartışılır. Tartışma yapılır. Herkes düşüncesini söyler. Komisyon üyesi arkadaşlarımız bundan istifade eder." dedi.

"SİYASET YAPACAKLARSA GELİRLER BİR PARTİYE GİRERLER"

`Kayıt dışı siyaset yapılıyor" diyen Çiçek,"Siyaset yapacaklarsa gelirler bir partiye girerler. Filanca kuruluş benden çok siyaset yapıyor. Kendi görevleri dışında kayıt dışı siyaset yapıyor. Herkes vicdan muhasebesi ve özeleştiri yapsın." dedi.

"Sokakta ülke nereye gidiyor diye konuşuluyor? Bu nereye gider?" sorusuna Çiçek, " Vatandaş ne isterse konuşur. Elbette vatandaş seçimler var bu sebeple ne oluyor ne bitiyor her şeyi sorar, düşünür, konuşur. Toplumun konuşmaması tehlikelidir." dedi.

Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

Mutabık kalamadığımız bir nokta var. Her türlü sorun hukuk işletilecek çözülecektir. Yapmamız gerek bu mekanizmayı çalıştırmaktır.

Ceza Mahkemesi çalışıyor mu bu ülkede? Meclis Başkanı bu lafları ilk kez konuşuluyor gibi söylüyorsunuz. Savcının elinde olması gereken dosya nasıl oluyor dabaşka elde oluyor. Birilerini sabahın 3`ünde götürüyoruz. İyi de soruşturmanın gizliliği de ihlaldir. Onu da ihlal ediyoruz. Türkiye önemli ülke. Övünmek için söylemiyoruz. Yazılan çizilen her türlü tartışma Türkiye`deki kadar dışarıda bir değerlendirme konusu yapılıyor. Türkiye`de bu adamların yatırımları var. Benim yanlışım başkasının yanlışının gerekçesi olamaz.

DİLİMİZLE BAŞKALARINA ZARAR VERMEYELİM

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık`ın Twitter hesabından "Savcı Öz; Savcı Murat Gök gibi kendi sonunu kendi hazırlayacak! Ne demiş atalarımız: Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..." şeklinde bir tweeti ile ilgili de konuşan Çiçek, "Siyasetçi dilini iyi kullanması lazım. Kamuoyunu meşgul edecek sonra ben bunu söylemedim diyecek. Birbirimizle ilgili güzel temennilerde bulunalım. Dilimizle başkalarına zarar vermeyelim." dedi.

KAMU DENETÇİSİ İLE İLGİLİ İNCELEME

TBMM Başkanı Cemil Çiçek savcı Zekeriya Öz ile görüşen Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu ile ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir