• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Bakan Yılmaz, Gazeteciler Günü`nü kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Çalışan Gazeteciler Günü,  olarak kabul edilen bu günün hep birlikte kutlanılması gerektiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz, basının, demokratik ve kalkınan bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ve aynı zamanda kalkınmanın temelini oluşturan açık toplumun en önemli unsuru olduğuna vurgu yaptı.
 
Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir basının toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin; güçlü demokrasi de kalkınmanın temelini sağlamaktadır.” dedi.
 
Toplumun gelişimi ve kalkınması sürecinin basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacağını dile getiren Bakan Yılmaz, “Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve Bingöl ilimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle kamuoyunun daha sağlıklı oluşturulmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar; sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” diye konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir