• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Bir Kanaat Önderi Daha Hakka Yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ – Kovancılar halkı tarafından sevilen kanat önderi İbrahim Bulut, dün hakka yürüdü. Kovancıların Gedikyurt (Kürüm) köyü sakinlerinden olan Bulut, 28 Şubat dönemi mağdurlarındandı.
 
Kanaat önderi Bulut’un cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı. Taziye ziyaretinde bulunan Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Said Şahin, ölümün bir hakikat olduğunu söyledi.
 
Şahin konuşmasının devamında şunları söyledi, “Hepimiz ölümü tadacağız, hepimiz onu yaşayacağız. Hz Mevlana`nın güzel bir örneği vardır, ‘İnsanoğlunun dünya ya gelişiyle dünyadan gidişi birbirlerine çok benziyor. Anne karnındaki bir bebeğe sorsanız, dışarıda çok geniş bir dünya var; lezzetler, nimetler var. Seni oraya götürelim deseniz, anne karnındaki bebek yerinden razı, oraya gitmek istemeyecektir. Fakat dünyaya geldiğinde feryatları koparacak, biraz büyüdüğü zaman lezzetlerden, nimetlerden istifade ettiği zaman, dünyaya yavaş yavaş tutunduğu zaman, seni tekrar anne karnına gönderelim dediğinizde bu defa ona razı olmaz. Aynı şekilde dünyadaki bir mümine deseniz, annen karnındaki bebek gibi kabir kapısının ardında geniş bir âlem var. Cennetler var, bahçeler var seni oraya götürelim deseniz, bu dünyadan kopmak istemez bebek gibi. Fakat mümin cennete gittiği zaman, öbür dünyanın nimetlerini gördüğü zaman aynı bu dünyadaki insan gibi hadi anne karnına gibi hadi dünyaya deseniz, diyecek ki yok buranın nimetlerini gördüm, hakikatini gördüm diyecektir.’ Elbette ki bu dünyada sevdiklerimizi kaybedeceğiz ama mümin için ölüm bitiş değildir. Acı bir hadisedir ama bu acı hadise dünyada bir imtihanımızın gereğidir. Önemli olan Allah`ın rızası doğrultusunda bir hayat yaşamak, ölümden ders alan insanlardan olmaktır."
(Yasin Kavaklı - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir