• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Batman Valisi'nden gazeteciler günü mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Batman Valisi Yılmaz Arslan, bir mesaj yayımlayarak gazetecilerin gününü kutladı.

 

Vali Arslan, yayımladığı mesajda,  “Demokratik yaşamımızın olmazsa olmazı olan haber alma özgürlüğümüzün teminatı gazeteciler, toplumun gelişmişlik düzeyini belirleyen önemli aktörlerdir.” dedi.

 

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının,  kamuoyunun bilgi alma özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynadığına dikkat çeken Vali Arslan, “Şüphesiz, toplumun haber alma özgürlüğü ile basının güvenilirliği ve tarafsızlığı doğru orantılı olmak durumundadır. Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle toplumu aydınlatma görevi yapan gazeteciler çok önemli ve bir o kadar da fedakarlık isteyen bir mesleği temsil etmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

Vali Arslan açıklamasının devamında, hayatın her alanında yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmelerin, sevincin ve acının ilk tanığı olan gazetecilerin işlerini yaparken maalesef birçok kez hayatlarını riske attıklarını belirterek, “Görevlerini basın etik kuralları çerçevesinde yapan basın mensupları toplumun hemen hemen tüm kesimlerinin duygularına tercümanlık yaparken, ümidimiz kendilerinin de hak ettikleri sosyal ve ekonomik haklara tam anlamıyla kavuşmalarıdır.” dedi.

 

Batman’ın çok eski bir il olmamasına rağmen diğer sosyal dinamikler gibi güçlü basın kuruluşlarıyla adından söz ettirdiğine işaret eden Vali Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman'da görev yapan gazetecilerin sorumluluk bilinciyle yürüttükleri çalışma hayatı ve sosyal projeler, ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında önemli rol oynamaktadır. Nitekim ilimizde faaliyet gösteren ve basın mensuplarımızın örgütlendiği cemiyetlerimizin son dönemde rol oynadığı proje ve çalışmalar takdire şayandır.”

 

Vali Arslan açıklamasının sonunda, “Bu çerçevede; her zaman için doğrunun peşinde koşan, basın ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üstünde tutan, ilkeli ve tarafsız tüm gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir