• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
Bursa eğitimi masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, 17 ilçe milli eğitim müdürüyle bir araya geldi. Mudanya’nın Trilye Beldesinde gerçekleştirilen ve iyi örneklerin paylaşıldığı toplantıda Bursa eğitimi masaya yatırıldı.


Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ve Trilye Belediye Başkanı Ali Turan’ı ziyaret ederek eğitime verdikleri katkıdan dolayı teşekkür eden Atilla Gülsar, daha sonra Mudanya’nın Trilye Beldesinde ilçe milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi. Eğitimde iyi örneklerin paylaşıldığı toplantıda, Bursa eğitimi masaya yatırıldı.


Eğitimde feda edilecek hiçbir ferdin bulunmadığını vurgulayan Atilla Gülsar, dönemin son sınavlarının yapılmaya başlandığını, bu konuda okullarda gerekli tedbirlerin alınmasını arzu ettiğini söyledi ve özellikle 9. sınıflarda başarısız olarak örgün eğitim dışına çıkan öğrenciler konusuna önemle vurgu yaptı ve ilçe müdürlerinden bu konunun üzerinde önemle durmalarını istedi.


Hedeflerinin öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu belirten Atilla Gülsar, “Denizdeki son balık avlandığında, dağdaki son ağaç kesildiğinde, atmosferdeki son nefes tüketildiğinde insanoğlunun başını ellerinin arasına alarak düşünmesi bu durumu kurtarmaya yetmeyecektir. Bu nedenle çocuklarımızın önünü açmak zorundayız” dedi.


Güçlü olanın kazandığı bir Dünyada yaşandığını kaydeden Gülsar, güçlü olmanın yolunun eğitimden geçtiğini söyledi.


Bilgi toplumlarının beklentisinin teknoloji ve bilim okur-yazarlığı olduğunu ifade eden Gülsar, “Bilginin, bilim ve teknolojinin bu kadar önem kazandığı günümüzde öğrenciyi destekleyecek, öğrenmeyi zevkli kılacak ortamlar oluşturmamız çok önemli. Öğrencilerimize okullarımızı sevdirmeliyiz. Okul ortamlarını cazip hale getirmeli, öğrencilerimizin okulları sevmesini sağlamalıyız” dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir