• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Elektrik kesintileri Batmanlıları canından bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da  sık sık elektirik kesintilerinin yaşanmasına isyan eden esnaf, EDAŞ’a isyan etti. Yolu trafiğe kapatan esnaf, ateş yakarak eylem yaptı.

 

Yeni Mahalle 8. Cadde esnafı, elektrik kesintileri nedeniyle adeta EDAŞ’a ateş püskürdü. Duruma tepki gösteren esnaf,  yetkililerin sorunlarının giderilmesini istedi.

 

EDAŞ’ın özelleşmesinin ardından elektriklerinin  sürekli kesildiğini ifade eden Murat Erol, “17 yıldır bu mahallede oturuyoruz ve her kış aynı şeyleri yaşıyoruz. Sesimizi duyurmak için Milletvekillerinden Belediye Başkanına, valiliğe gerekli bütün kurumlara bigi vermemize rağmen bizi kale almıyorlar bir vatandaş olarak elektrikğimiz 4 gün boyunca aralıksız olarak elektirik hiç gelmedi. Kış başladığından beri gün içinde 1 ve 2 saat içerisinde gelip gidiyor. Bundan dolayı bu eylemi yapıyoruz. Bizi eğer normal bir vatandaş olarak kale almıyorlarsa elemlerimizle bizi kale almalarını bekliyoruz. Eğer daha kale almıyacaklarsa bu şekilde eylemlerimiz devam edecek.’’ ifadelerini kullandı.

 

Yaklaşık bir aydan beri elektriklerinin sürekli kesildiğini ve bu yüzden mağdur olduğunu vurgulayan Ömer Çelik, “Elektrik kesintileri gerçekten milleti çileden çıkarmıştır. Milletin sürekli protesto etmelerine ve bu kadar şikâyette bulunmalarına rağmen halen milleti anladıkları yok, gerçekten Edaş değiştide milletin huzuru kaçtı. Devletin elendeyken daha iyidi. Yeter diyoruz artık esnaflar işlerini yapmaz oldu. Elektirik olmadan işlerimizi yapıyoruz. Biran önce bu sıkıntıyı gidermelerini istiyoruz.’’ dedi.

 

Yaklaşık bir haftadan beridir mağdur olduğunu belirten Emrullah Adıgüzel ise, “Bir özelleşme yapıldığı zaman Devlet bu özelleşmeye sahip çıkar. Burada bulunan trafo 20 dakkikada bir patlıyor. Kesilen elektriklerimiz saatlerce gelmiyor. Özelleştirmeyi milletin mağdur olması için yapılmaması lazım. EDAŞ yetkilileri, bizi kaçakçılıkla suçluyor. Kaçak tespitleri varsa gelsinler yakalasınlar. Bütün yeni mahallenin bir kımının saatlerini dışarıya aldılar, normal bir evin elektiriğin 540 lira geldi. Bu özelleştirmeden milleti kandırmak veya kazıklamaksa zaten yapıyorlar. Bari elektiriği doğru düzgün versinler. Bu elektiriğin düzene girmesini istiyoruz.” diye konuştu.

 

Trafiğe kapatılan yol, polislerin gelmesiyle tekrar açıldı.(Mehmet Mikyas -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir