• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Van Basınından Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Van`da son 24 saat içerisinde ön plana çıkan ve bugün ki, yerel gazete ve haber sitelerinde yer bulan önemli haberler…

GAZETEVAN: Açılacak mı Açılmayacak mı?
Van`da 2007 yılında temeli dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından atılan, daha sonra da önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve son olarak 12 Haziran seçimlerinden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Van Bölge Hastanesi, yapılan bu kadar büyük açılışlara rağmen henüz hizmet vermeye başlamadı. Bölge Hastanesi`nin hikâyesi de Kapıköy Sınır Kapısı ve Kuzgunkıran Tüneli açılış meselelerine döndü! 87 bin metrekare kapalı alana sahip, 100 milyon YTL´ye mal olan ve 3 yılda bitirilmesi planlanan bölge hastanesi adeta yılan hikâyesine döndü.

Başkale`de Sahte Para ve Uyuşturucu Operasyonu
Edinilen bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı`na bağlı Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Hakkâri`den Van`a gitmekte olan Y.S. yönetimindeki 65 DR 848 plakalı kiralanmış otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada, aracın bagajındaki istetmede saklı 2 kilo 60 gram toz esrar ele geçirildi. Aynı araçta yapılan aramada, torpido gözünde 2 deste halinde 200 adet 100`lük banknotlar halinde 20 bin TL sahte para ele geçirildi. Sürücü Y.S. gözaltına alınırken, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 1 kişi ise aranıyor.

Askeri Aracın Geçişi Sırasında Patlama: 3 Yaralı
Alınan bilgilere göre olay, sabah saat 05.00 sıralarında İran sınırına 15 kilometre uzaklıkta bulunan Örenburç köyü kırsalında meydana geldi. Devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. Meydana gelen patlamada yaralanan 3 askerden 2`si Van Asker Hastanesi`ne kaldırılırken, sağlık durumu iyi olan diğer asker ise ayakta tedavi edildi. Bölgede operasyonların sürdüğü kaydedildi.

Yıllar Sonra İftar Yemeğinde Buluştular
Van Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi 11 J sınıfından 1993 yılında mezun olan lise mezunları iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğini organize eden, lise mezunlarından Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Fevzi Günaydın, lise arkadaşları ile yılda bir defa bir araya geldiklerini bildirdi. İftar yemeğinin ardın 93 mezunları hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

Başkaleliler Zap Suyu`nda Serinliyorlar
Bunaltan sıcaklardan dolayı Başkaleliler, yüzme havuzu olmadığı için Zap Suyu`na akın ediyor. İlçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunan ve Hakkari il sınırından geçerek Irak`a akan Zap Suyu, şoförlerinde uğrak mekanı haline geldi. Suya girerek serinleyen vatandaşlar, suda yaşayan balıkları da avlayarak iftar sofralarını süslüyorlar.

VAN HAVADİS: Türk Telekom`un Önü Şehir Parkı Gibi
Meteoroloji`nin, `Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın` uyarısını dikkate almayan vatandaşlar, Türk Telekom Binası`nın önünde bulunan gölgelik duvarın önüne akın ediyor. Van`da Şehir Merkezin de birçok park, dinlenme alanı vb. yerler olmasına rağmen vatandaşların yine de orayı seçmesi her ne kadar oradan geçenler güzel karşılamasa da, orada oturan vatandaşlarımıza gayet normal geliyor.

Emekli Maaşını Teravih Namazında Çaldırdı
Van`da, teravih namazı esnasında bir vatandaşın emekli maaşını çalan hırsız kayıplara karıştı. Edinilen bilgilere göre, iftar sonrası bankanın ATM cihazından emekli maaşını çeken ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, parayı el çantasına koyduktan sonra teravih namazını kılmak için Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye Hizmet binasının zemin katında bulunan camiye gitti. Banka önünden itibaren kendisini izleyen bir kişi cami içine kadar takip etti. Vatandaş, el çantasını askıya asarak teravih namazı için saf tutarken, hırsız da çantanın olduğu yere gelerek tek başına namaza durmaya başladı. Hırsız, cemaatin secdeye gitmesiyle askıda bulunan çanta içerisindeki parayı alarak ceketine sarıp hızlıca arka sırada saf tutan 4-5 kişinin önünde de hiçbir şey olmamış gibi geçerek dışarı çıktı.

AK Parti 10. Yılı Sade Bir Törenle Kutladı
Van`da AK Parti`nin 10. yıl kutlaması için verdiği iftar yemeğine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Onlar engel çıkardıkça, yolumuza mayınlar döşedikçe, halkımızın güçlü iradesi hepsini boşa çıkardı. Engellemeler, yasaklamalar, `Muhtar bile olamaz` beyanları, kapatma davaları hep o güçlü iradeye çarptı" dedi. AK Parti`nin 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle AK Parti`nin Van İl Başkanlığı tarafından bir otelde iftar yemeği verildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan ve Mustafa Bilici ile çok sayıda partili katıldı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından, davetliler okunan ezanla birlikte iftarını açtı.

VAN`IN SESİ: Valilikte Yardım Kampanyası
Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle başta Somali olmak üzere tüm bölge halkı büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bu bölgede yaşayan milyonlarca insanı etkileyen bu durum, salgın hastalıklara ve ölümlere neden olmakta, halk çaresiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bu amaçla 06 Ağustos 2011 tarih ve 28017 sayılı Resmi Gazete yayınlanan 2011/9 nolu Başbakanlık- Genelgesinde Ülke genelinde "Nakdi Yardım Kampanyası" başlatılması uygun görülmüştür.

Gökçenay Group`tan 2 bin 600 Kişiye İftar Yemeği
Gökçenay Group; Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kurulan çadırda 2600 kişiye iftar yemeği verdi. SYDV tarafından Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulan iftar çadırı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

DOĞU REHBERİ: YYÜ Tıp Fakültesi`nden Türkiye`de Bir İlk
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri, Türkiye`de ilk defa gerçekleştirilen operasyonla bir hastanın toplardamarlarındaki kan pıhtılarını Rotasyonel Trombektomi (lazerle) yöntemiyle temizledi.

KENT65: Van`da Bir Kilise Daha Açılıyor
Van Valisi Münir Karaloğlu Başkale`de bulunan ve 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen St. Bartholomeus Kilisesinin inanç turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarının başlatılacağını söyledi.
Fikret Özkan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir