• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
El Nusra`dan Taraflara Ateşkes Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de rejime karşı savaşan El Nusra Cephesi`nin lideri Ebu-Muhammed El-Culani, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile diğer muhalif gruplar arasındaki çatışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

IŞİD`in Nusra Cephesi`nin Rakka liderini kaçırması ve diğer grupları tekfir etmesi gibi bazı yanlış politikalarının çatışmayı derinleştirdiğini belirten Culani, tüm tarafların gerginliği bitirerejk yeniden Baas rejimini hedef alarak mücadeleye devam etmesi gerektiğini söyledi.

Çatışmaların yabancı muhalif gruplar ile Suriye`nin yerli muhalif unsurları arasında bir fikir ayrılığı ve mücadeleye dönüşme tehlikesi olduğunu belirten Culani, bu tarz yaklaşımlardan şiddetle kaçınılmasını istedi.

Olayların yatıştırılması için tüm taraflardan temsilcilerin yer aldığı bir komisyon kurulması gerektiğini kaydeden Culani, "Komisyon fikrine karşı çıkanlarla mücadele edelim." dedi.

Culani, muhalifler arasındaki çatışmadan ABD`nin menfaati için çalışan ve onun çıkarlarını savunan kişi ve grupların faydalandığını, bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir