• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Minibüsçülerden yeni hat eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ – Elazığ’da şehir içi yolcu taşıyan minibüsçüler, Elazığ Belediyesince 47 minibüs hattını satılığa çıkarılmasına tepki gösterdi.

 

Şehir içi yolcu taşıma hatlarına yeni hatlar verilirken şoförler odasından herhangi bir görüş alışında bulunulmadığını ifade eden Elazığ Şoförler Odası Başkanı Selami Yılmaz, "Komşu illerimize göre Elazığ'ın şehir içi minibüs sayısı çok fazla. Malatya'da 256 tane minibüs, Diyarbakır'da 300 adet minibüs çalışırken nüfusu daha az olan Elazığ'da 380 tane minibüs çalışmaktadır. Tüm mahallelerimize 3–5–7 olmak üzere yeni hatlar verilmiş ve bu mahallelerden ve şoförler odasından herhangi bir görüş alınmamıştır. Kendi kafalarına göre hat yenilemişler.” şeklinde konuştu.

 

Sürsürü Olgunlar Durak yetkililerinden Özdal Temiz ise toplanmaların sebebini açıklayarak, “Elazığ Belediyesi encümenler toplantısında bizleri ilgilendiren ama bize başvurmadan aldığı karaları protesto etmek ve sesimizi duyurmak için bir araya geldik.” dedi.

 

“Bu olay yandaşlarına peşkeş çekme olayıdır”

47 adet yeni minibüs hattını kendi borçlarına, bir kısmını da Elazığ Spor’a satarak belediyeye ek gelir sağladığını söyleyen Temiz, “Ekmeğimizi bölüyorlar.1999 yılından itibaren defalarca bu mağduriyeti yaşıyoruz. Bu olay yandaşlarına peşkeş çekme olayıdır. Belediye her başı sıkıştığında Elazığ Spor’u da kullanarak rant sağlıyor. Bunun başka bir açıklaması yoktur. Niyetleri toplu taşıma sorunu çözmek ise yetersiz görüyorlarsa, çözümü araç sayısını artırmak değil araçlarımızı büyütmemiz için izin vermeleridir." dedi.

 

Borcu kapatalım diye yeni hat verdiler

Sürsürü Olgunlar Hat Başkanı Halil İbrahim Şener ise, “Elazığ'da minibüs sayısının tespiti yapılmadan yeni hatlar veriyorlar. Elazığ'da 380 tane araç var. Şehrin içerisine araç giremiyor. Gerçekten ihtiyaç var mı yok mu bunu araştırsınlar. Kalkıp da borcumuz var, borcu kapatalım diye yeni hat verdiler.” dedi.

 

Doğukent Motorlu Taşıtlar Kooperatif Başkanı Ramazan Doğan da, “Doğukent Mahallesine hastane yapılacak diye hat ihtiyacı olduğu ve bu gerekçeyle yeni hat verildiği söyleniyor. Şu anda hastane yapılmamış. Hastane bitsin ben bizzat kendim yeni hat ihtiyacı doğarsa başvuracağım. 57 tane hat üyemiz var. 4 dakikada bir minibüs çıkardığımız zaman 4 saatte bir sıra geliyor. Bir kişi günde 3 sefer yapabiliyor." şeklinde konuştu.

 

Yapılan açıklamanın ardından İstasyon Meydanı’ndan Beledi Binası kadar korna çalarak eylem yaptı.

 

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, belediye binası önünde eylem yapan şoförlere “Makamıma gelin konuşalım.” dedi.

 

Şoförler ise belediye gitmeyerek eylemlerine çarşı merkezine kadar devam ettirerek dağıldı. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir