• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Maliye`de Çok Sayıda Üst Düzey İsim Görevden Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Vatan`dan Gülümhan Gülten`in haberinde yer alan iddialara göre; şu anada kadar aralarında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in Özel Kalem Müdürü ile daha önce Özel Kalem Müdürüyken, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğüne atanan isimlere kadar çok sayıda üst düzey bürokrat, genel müdür, başkan yardımcıları ve daire başkanları görevden alındı.
 
Bu kapsamda Muhasebat Genel Müdürü Mehmet Sarıtaş`ın da görevinden alındığı, Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü (BAHUM) Selahattin İnci`nin de emekliliğinin istendiği belirtiliyor.
 
Gelir İdaresi, Gelir Politikaları, Muhasebat Genel müdürlüğü, Hukuk müşavirliği vb. bir çok ana birimde onlarca daire başkanı da görevden alındı. Edinilen bilgilere göre listelerle isimler okunup görev değişiklikleri tebliğ ediliyor.
 
"İDARİ KARAR, YANLIŞ ANLAŞILMASIN"
 
Söz konusu iddialarla ilgili, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in Özel Kalem Müdürü ise,görev değişikliğini doğrularken, müşavirliğe alındığını belirtti. Öte yandan Bakanlık Basın Müşavirliği de görevden almaların nedenine ilişkin soruya, "İdari karar. Bu böyle bir dönemde yaşandığı için yanlış anlaşılmamalı. Bakanlığın idari kararıdır" açıklaması yaptı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir