• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Saldırılara bir tepki de Konya`dan geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Hür Dava Partisi Konya İl Teşkilatı, Muradiye İlçe Teşkilatlarına ve Cizre’de parti üyelerine yapılan saldırıyı kınadı.
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi Konya İl Başkanı Halis Özelçi, yapılan saldırıların aylardır devam ettiğini ve bölge halkının huzurunu kaçırmaya yönelik olduğunu söyledi.
 
Özelçi, “Yıllardır huzura hasret kalmış bölge halkına huzur yüzü göstermeyenler, Muradiye İlçe Binamıza saldırmakla bizi yıldıracaklarını zannediyorlarsa kendilerini aldatıyorlar. Unutulmasın ki onlar ne kadar cehennem yolunda ilerlemek istiyorlarsa, bizlerde cennete talip olduğumuza inanıyor ve iman ediyoruz. Şunu net olarak belirtelim ki, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bölge halkı kendi içinden filizlenmiş Hür Dava’yı bağrına basmıştır.” dedi.
 
Bölge halkının bu davayı bağrına bastığını dile getiren Özelçi konuşmasına şöyle devam etti, “Bölge halkının bağrına bastığı Dava, insanlıktan nasibini almamış zümrenin vahşi damarlarını kabartmış olsa gerek. Acıma duygularını yitirmiş bu zevatın Cizre’de bir kardeşimizin evine saldırması onların Müslüman halka bakışının ne kadar zalimce olduğunu gösteriyor.”
 
Bütün bunlara rağmen beddua etmediklerine vurgu yapan Özelçi, “Hiçbir zaman beddua etmiyoruz ve diyoruz ki, Ya Rabbi bu insanların kalbine merhamet ver, pişmanlık duygusu ver.” ifadelerini kullandı.
 
Özelçi basın açıklamasına Muradiye ve Cizre’deki olaylardan dolayı geçmiş olsun dileklerini belirterek son verdi.
 
(İlyas Yavuz/İsmail Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir