• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
`Roboski Katliamı Bir Kez Daha Tekrarlandı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Şırnak’ın Uludere ilçesinde TSK’nın 2011 Aralık ayında yaptığı sınır ötesi bombardımanda hayatını kaybeden Roboskili 34 sivil vatandaşla ilgili askeri mahkemeden çıkan takipsizlik kararıyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök, kararla Robsoki katliamının bir kez daha tekrarlandığını belirtti.
 
Gök yaptığı açıklamada, yetkililerin şu ana kadar Roboski katliamı ile ilgili yapmış oldukları açıklamalarda, bu vahşetin sorumlularının aklanacağının ve bu soruşturmanın derinleştirilmesi yönünde değil de, derinlere kurban edileceğinin sinyallerini verdiğini söyledi.
 
Savcılığın soruşturmayı askerlerin bir kusurunun olmadığı şeklindeki bir takipsizlik kararıyla sonlandırdığını belirten Gök, “Roboski’de çocuk ve yetişkin 34 masum vatandaşımız katledildi. İrademiz ve rızamız dışında bizimle aynı din, dil ve ırktan olan kardeşlerimizle aramıza konulmuş sınırları aşarak, ekmeğini katır sırtında taşıdıklarıyla kazanmaya çalışan mustazaaf bir halkın dramıdır bu. Mazlumları bu ağır hayat şartlarına mahkum edenler utanacaklarına, onları bu mağduriyetten kurtaracaklarına ölümle cezalandırdılar. Şüphesiz halkın beklentisi olan, zulmün kınanması, en üst perdeden özür dilenmesi ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılması bu canları geri getirmeyecek ve acıları unutmaya yetmeyecekti. Fakat şu anki durum ve sonuç zulmün bir kez daha tekrarlanmasına, acıların tazelenmesine sebep olmuştur.” ifadelerini kullandı.
 
Çıkan kararla çifte mağduriyet yaşandığını dile getiren Gök, “Bu karar, Müslüman Kürdün, hem inancından hem de ırkından dolayı ‘Herkese Adalet’ şiarının dışında tutulduğu ve çifte mağduriyet yaşadığı gerçeğini bir kez daha tescillemiştir. Takipsizlik kararının manası şudur; Ortada ne suç ne de suçlu vardır. Katledilen canların, ayaklar altına alınan insan onurunun ve yüreği yanan, ocakları sönen Müslüman Kürt analarının çektileri acıların hiçbir ehemmiyeti yoktur. Biz de şuna katiyetle inanıyoruz ki zulüm ne bu dünyada ne de ahrette cezasız kalmayacaktır. İnşaallah tarih, Roboski katliamının faillerinin de yıllar sonra 80`ine merdiven dayadıklarında mahkeme karşısına çıkarılmalarına tanıklık etmeyecektir. Faillerin kim olursa olsun yargılanıp cezalandırılmasını temenni ediyor, acılı ailelere bir kez daha sabır ve metanet diliyorum.” dedi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir