• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
"Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- "Geçmiş Kültürümüzü Hep Birlikte Yâd Edelim" Projesi kapsamında her hafta sonu farklı meslek grupları ile bir araya gelen Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat bu hafta da ilçede veteriner hekim, ziraat, orman ve gıda mühendisi olarak kamu ve özel sektör çalışanları ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini konuk etti. Katılımcılar Kültür-Sanat Evi ve Seydişehir Müzesine yoğun ilgi gösterirken Abdulkadir Çat'a böyle önemli bir hizmeti gerçekleştirdiği için teşekkür ettiler.

 

Adile Baysal Kültür-Sanat Evi ve Seydişehir Müzesini konuklarına gezdiren Çat buradaki eserlerle ilgili de bilgi verdi. Adile Baysal Kültür-Sanat Evi ve Seydişehir Müzesi'nin, geçtiğimiz hafta gezen ünlü tarihçi, Talha Uğurluel'den de tam not aldığına değinen Çat; "Geçmiş kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması ve tarihi mirasımıza sahip çıkmak amacıyla ilçemizde şimdiye kadar yapılmamış bir projeyi hayata geçirdik. Seydişehir'in tanıtılması adına dışarıdan gelen misafirlerimizi götürebileceğimiz bir mekân yoktu.  Bölgemizde dahi böyle bir yerin olmaması buranın önemini daha da arttırmakta. Müzeyi gezen 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın övgüsüne mazhar olmak bizi mutlu ediyor ve bundan sonra yapacağımız hizmetler için bizi kamçılıyor. Tüm imkânlarımızı ve öz kaynaklarımızı,  Seydişehir'imizi cazip hale getirecek yatırımlar sunmaya adamış durumdayız" dedi.

 

“Kısa zamanda 6 binin üzerinde ziyaretçiye ulaştık”
Çat, tarihin izlerini taşıyan ve kültürümüzün sergilendiği Adile Baysal Kültür-Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesi’nin şehir içi ve şehir dışından gelen misafirler tarafından çok ilgi gördüğünü belirterek,"Kültür-Sanat Evi ve Müzemizin açıldığı 29 Ekim'den beri, yaklaşık 2 aylık bir sürede her geçen gün artan ilgi görmesi ve 6 binin üzerinde ziyaretçiye ulaşması hepimizi mutlu ediyor. Bölgemizde böyle bir mekânın olmaması buranın önemini daha da arttırmakta. Vatandaşlarımızın Seydişehir 'in tarihine ve kültürüne sahip çıkma arzusu ile bağışladıkları tüm eser ve eşyalar müzemizi her geçen gün zenginleştiriyor. " ifadelerini kaydetti.  (İlyas Yavuz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir