• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vatandaşlara ücretsiz  8 bin fidan dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda  yeni yıla girerken Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 8 İşletme Müdürlüklerinde ‘Ağaç Kesme Fidan Dik’ sloganı ile vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı.

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fidan dağıtımlarına, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, İlçe Kaymakamları, İşletme Müdürleri, STK’lar, memur ve işçiler de katıldı.

 

Fidan dağıtımı sırasından konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca; ”Bozulan çevre ve canlı ilişkilerinin, doğal dengenin, bir başka değişle, ekosistemin yeniden tesis edilmesinin, en etkili önlemi, yeşil dokuyu arttırmak, ağaçlandırma yapmak ve bozuk orman alanlarını iyileştirmek ve korumaktır. İşte bu nedenle halkımızı bilinçlendirmek, çocuklarımıza orman sevgisini  aşılamak amacıyla, İlimizin değişik yerlerinde ve 8 İşletme Müdürlüğümüzün bulunduğu ilçe merkezlerinde, vatandaşlarımıza  torbalı fidanlarımızdan  Sedir, Servi, Fıstıkçamı, Mazı ve Biberiye türlerinden ücretsiz 8 bin fidan dağıtıldı.” dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir