• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
DEDAŞ'tan ödüllü yarışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), halkı enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek için ‘Enerji Tasarrufu Haftası’ münasebeti ile ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Yarışmayı kazananlara profesyonel fotoğraf makinası ve akıllı telefon verilecek.

 

Her yıl Ocak ayının 2.haftasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle, Dicle Elektrik, bölge halkında, ‘enerji tasarrufu’ ve ‘enerjinin daha verimli kullanılmasını’ teşvik etmek amacıyla bir yarışma düzenleyeceğini duyurdu.

 

Konuyla ilgili olarak Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada, yarışma ile enerji tasarrufu bilincinin bölgede de gelişmesini sağlamak olduğu belirtildi.

 

Konusunun ‘Enerji tasarrufu’ olduğu belirtilen açıklamada, kurum personeli dışında Dicle Elektrik Bölgesi olan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yaşayan herkesin yarışmaya katılabileceği belirtildi.

 

Profesyonel ve amatör dalda yapılacak olan yarışmaya amatörlerin, cep telefonları ile çektikleri eserleriyle de katılabileceklerinin belirtildiği açıklamada, “ Yarışmada daha önce herhangi bir yerde kullanılmış veya ikinci bir şahsa ait eserler kabul edilmeyecektir. Yarışma için eserlerin en geç 19 Ocak 2014 günü mesai bitimine kadar CD’ye kopyalanmış olarak Dicle EDAŞ’ın Diyarbakır’daki merkezinde bulunan Medya İletişim Birimi’ne iletilmesi gerekmektedir. Diğer illerdeki yarışmacılar eserlerini diclemedya@dicleedas.com.tr adresine e-mail olarak atabileceklerdir.” ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada son olarak, “Yarışmaya katılacak eserlerin değerlendirmesi, konusunda uzman kişilerden kurulacak yarışma jürisi yapacak ve yarışma için gönderilen eserlerin kullanım hakkı Dicle EDAŞ’ın olacaktır. Yarışmanın sonucu Enerji Tasarrufu Haftası’nda açıklanacak, hak sahiplerine düzenlenecek törenle ödülleri verilecek.” şeklinde belirtildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir