• DOLAR 35.491
  • EURO 36.249
  • ALTIN 3042.08
  • ...
Bu mahallede su, yol, okul, cami ve yol yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Bulut Mahallesi Kümeevler mevkiinde oturan vatandaşlar erittikleri karın suyu ile ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Mahallelerinde su, okul, camii, köprü ve düzgün bir yolun olmadığını dile getiren mahalle sakinleri ihtiyaçları için defalarca yetkililere baş vurmalarına rağmen bu güne kadar bir sonuç elde edemediklerini belirtiyorlar.

 

İkamet ettikleri bölgede 400 hane olmasına rağmen camilerinin olmadığını ifade eden 80 yaşındaki Bayram Kaya, yetkililerin biran önce bu sıkıntıyı gidermeleri gerektiğini kaydetti. Kaya, “Buradan bütün yetkililere selamlıyorum.  Bu selamımı almaları lazım. Biz hepimiz Müslüman’ız. Suyumuz yok.  Doğru dürüst bir yolumuz, camimiz ve  bir okulumuz yok. Yetkililer buraya geldiler ve söz verdiler bu sıkıntıları gidermek için ama sözlerini yerine getirmediler. Bir müddet sonra seçim gerçekleşecek bunun için gelip gezecekler, oy sözü alacaklar daha sonra arkalarını dönüp gidecekler. Özellikle şu kış mevsiminde su sıkıntımız hat safhaya çıkıyor. Namaz kılmak için su yok ki abdest alalım. Bu konuda Allah hakkımızı o yetkililere sorsun.” dedi.

 

Kar suları ile ihtiyaçlarını gideriyorlar

Yılın birkaç ayı dışında tüm günlerini susuz geçirdiklerini söyleyen Fesih Kaya imkanlar dahilinde su ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.  Kaya, “Şuanda banyo yapmak, çamaşırlarımızı, bulaşıklarımızı yıkamak, hayvanlarımıza su vermek ve bazen de içmek için yaktığımız ateşin üstünde kar eritiyoruz.  Defalarca Ağrı Belediyesi ve yetkili mercilere başvurduk, ‘sıkıntınızı giderceğiz’ dediler ama bir sonuç alamadık.  400’e yakın evimiz var. Evlerimizin bir kısmı sudan faydalanırken diğer bir kısmı faydalanmıyor. Faydalananlar da yılın her günü değil bazı aylar sudan faydalanıyorlar. Bazen de yetiştiremeyince birkaç kilometre ötede olan Murat Nehri’ne gidip su getiriyoruz.” dedi.

 

Çiğdem ve Diraet Çelik ara ara akan çeşmelerden su taşıdıklarını ve bunun ile çamaşırlarını yıkadıklarını, hayvanlarına su verdiklerini söylediler.

 

Kışın soğuğunda ellerinde bidonlar ile evlerine su taşıdıklarını söyleyen Cemile Ergül, banyo hususunda çok sıkıntı yaşadıklarını, çocuklarını iki hafta da bir yıkadıklarını ifade etti.

 

‘Köylerden gelenler bizim ile dalga geçiyorlar’

Geçen yıl Ağustos ayında eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Ağrı’ya ziyarete geldiğinde Küme Evleri ziyaret edip sıkıntıları giderecekleri sözü verdiğini söyleyen Muhsin Topaç, sıkıntılarının hala giderilmediğinin altını çizdi. Topaç, “Bakan Şahin, Ağrı Milletvekilleri ile birlikte buraya gelerek halimizi gördü.  Köprü, yol, su, kanalizasyon sıkıntısını gidermenin sözünü vermesine rağmen sıkıntılarımız giderilmedi. Başbakan’a sesleniyoruz bu mağduriyetimizi giderin. Eşim hasta olduğu için kendim su taşıyorum. Bu sorunumuzu gidermeden oy için gelmesinler. “ dedi.

 

Sadece seçim zamanında hatırlandıklarını söyleyen Gülcan Kaya, “Bizler paslı su tulumbalarından çektiğimiz veyahut karı eriterek elde ettiğimiz su ile ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. İki haftada bir banyo yapıyoruz. Düşünün ki köylerden bizi ziyarete gelen akrabalarımız bizimle dalga geçiyorlar. Bizler köylerde daha rahatız, sizler ise şehirde yaşıyorsunuz diyorlar. Bu sorunlarımızı da gidermeden de seçim için oy istemeye gelmesinler. Gelenide kovarız. Biz hayvan değil insanız.”  şeklinde konuştu.

 

‘Tahta köprüden ulaşım sağlanıyor’

Yayaların çarşıya ulaşabilmesi için ahşaptan derme çatma bir köprü yapıldığını söyleyen Tahir Taşbulut, “Bu konuda özellikle bayan ve çocuklar çok mağdur oluyorlar. Bu köprüden zar zor geçiyorlar. Yayaların çarşıya gidebilmeleri için bu köprü haricinde kilometrelerce yolu kat etmeleri gerekiyor. Bu durumda insanlar çok mağdur oluyor.” dedi.

 

Bütün yetkililerinin bu durumdan haberdar olmalarına rağmen, sorunu gidermediklerini ifade eden Muhsin Daşdemir, “Bütün yetkilileri köprüsüzlükten haberdar eyledik. İmkanı olan çarşıya araçlar ile giderken, imkanı olamayanlar ise buradan geçmek zorunda kalıyorlar. Bu köprü de çok tehlikeli. İstiyoruz ki bu sıkıntı biran önce giderilsin. “ ifadelerini kullandı.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir