• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
"El atılmamış eserleri gün yüzüne çıkardık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Merkez Ulu Caminin açılışında konuşan Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray, 2003 yılından bu yana Türkiye de 4 bin eseri restorasyonda geçirdiklerini söyledi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray Bitlis'in köklü tarihi, kültür ve manevi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, " Ama bu potansiyel göz önünde bulundurulduğunda ülke genelinde hak ettiği yerde değil. Hak ettiği yere getirmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." Dedi.

Bitlis'te çok önemli restorasyon faaliyetlerinin olduğunu söylerine ekleyen, Giray, "Yaklaşık 60 tarihi eserimiz var. Bunların yarısını 2003 yılından bu yana elden geçirdik. Halen Bitlis merkezi, Tatvan ve Norşin ilçelerimizde 6 önemli eserimizin restorasyon çalışmaları sürüyor. En kısa sürede bu eserlerimizin de restorasyonlarını tamamlayıp ibadete açmayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet tarihinde el atılmamış eserleri gün yüzüne çıkardıklarına vurgu yapan Giray konuşmasının sonunda, "Edirne den Hakkari'ye, Iğdır'dan Aydın'a kadar, İstanbul da çok önemli eserlerimizi Süleymaniye Cami,Fatih Cami, Yavuz Sultan Selim Cami, Piyade Paşa gibi camilerin projelerinin çizimine dahi cesaret edilemezken; bizler bunların projelerini çıkararak restorasyonlarını yaptık. Bitlis'imizin sembolü haline gelen 5 minare dediğimiz, Şerefiye Cami, ULU Cami, Meydan Cami, Gökmeydan Cami ve Kalealtı Cami'nin üçünü elden geçirdik. Seneye Gökmeydan camiyi de yaparak Bitlis'in sembolü olan 5 minareyi elden geçirmiş olacağız. Bu eserleri yaparak halkımızın hizmetine sunacağız." İfadelerini kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir