• DOLAR 32.526
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2489.027
  • ...
Dicle Üniversitesi'nde kimlik çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) sınavları için öğrencilere önceden dağıtılması gereken öğrenci kimlikleri sınav günü dağıtıldı. Yüzlerce öğrencinin kimlikleri sınava saatler kala sınav binasında ilkel bir biçimde öğrencilerin isimleri çağırılarak dağıtılmaya çalışılması büyük bir karmaşıklığa sebep oldu.

Sınav için sabahın erken saatlerinde İlahiyat Fakültesine gelen öğrenciler kimlik dağıtımı sürprizi ile karşılaştı. Sınav stresi yaşayan öğrencilerin bir de sınav saatinden önce soğuk hava şartları altında öğrenci kimliği için sıra beklemesi sınavın adeta çileye dönüşmesine neden oldu.

Yaşanan duruma tepki gösteren öğrenciler, "Bunca zaman boyunca dağıtılmayan öğrenci kimlikleri neden sınav saatinde bu kadar kalabalık bir ortamda dağıtılıyor? Zaten sınav stresini yaşıyoruz bir de bunun üstüne sınav saatine dakikaların kalmasıyla kimliklerin dağıtılmaya çalışılması bize daha da bir stres yaşatıyor." ifadelerinde bulundular.

Öte yandan sınav öncesi dağıtılmaya çalışılan öğrenci kimliklerinin dağıtımı bitirilemeyince yetkililer çareyi dağıtım işine son verip kimlikleri sınıflarda öğrencilere teslim etmekte buldular. (Emrullah Araz - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir