• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
 TIR`ı `durdur emri` Paralel Savcıdan Geldi İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Savcının, yakını A.Ş`nin de bir başka kentte bu yapılanmanın sorumlusu olduğu öne sürüldü. Türkmenlere yardım TIR`ının durdurulmasının, hem 17 Aralık operasyonu üzerindeki tartışmalar nedeniyle `dikkat dağıtma` amacı taşıdığı, hem de operasyonu Suriye ayağına taşımayı hedeflediği değerlendiriliyor.

Savcının operasyonda yalnız olmadığı, Adana`da görev yapan bir jandarma subayından yardım aldığı ve Hatay`da görev yapan bir savcıyla da işbirliği yaptığı belirtiliyor.

Medyaya görüntü servisi
Star`ın haberine göre; Şişman`ın Hatay`daki soruşturma sonrasında bazı gazetecileri arayarak isminin gizli kalması kaydıyla haber yaptırmak istediği, gizlilik dereceli bilgileri ve tutanakları basına aktardığı da öğrenildi.

Savcının ayrıca, olay anında yaptığı görüntü kayıtlarını da bazı gazetecilere vermeyi teklif ettiği belirtildi. Savcı Şişman`ın, Hatay`daki Nusayri Şeyhi Mehmet Güven`e yönelik bir soruşturma sürdürdüğü, bunun da Nusayri cemaatinde rahatsızlık oluşturduğu biliniyor. Şişman`ın, Mersin`de yürütülen KCK davasında da görevli olduğu ve çözüm sürecine karşı konuşmalar yaptığı belirtiliyor.

Haber7

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir