• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
"Türkiye, operasyonda 105 milyar dolar kaybetti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hükümet ve Gülen Hareketi arasındaki kapışmanın; halk, ekonomi ve esnaf üzerindeki olumsuz etkileri hakkında İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) açıklamada bulunan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı A.Kadir Demir, operasyondaki birinci hedefin çözüm süreci olduğunu vurguladı.

"Bir takım insanlar huzur ve yükselişi hazmedemedi"
2013'ün hem ekonomik hem de huzur açısından Türkiye için kazanımlar yılı olduğunu söyleyen Demir, "Hem ekonomik olarak hem de açılım süreciyle beraber 2013'te ciddi bir ivme kazanmıştı ülkemiz. Fakat son günlerde yaşanan hadiselere baktığımız zaman olaylara karşı aklıselim davranmamız gerekiyor. Ülkemiz hem ekonomik hem de iç huzurunun sağlaması açısından çok önemli bir ivme kazanmıştı. Tabi bir takım insanlar bu huzur ve yükselişi hazmedemedi. Gönül istemez bir ülkedeki bakanların adının yolsuzluklarla ön plana çıksın ama her ne olursa olsun ülkemizin bu ciddi yükselişini kesmemek lazım. Bu huzur ve yükselişin devam etmesini istiyoruz." dedi.

"Ülkenin 2013'te olduğu gibi 2014'te de barış ve huzura ihtiyacı var"
17 Aralık Operasyonuyla Türkiye'nin yaklaşık 105 milyar dolar gibi bir kaybının olduğuna dikkat çeken Demir, "Tabi bu paralar, esnafımızın, insanlarımızın, işadamlarımızın ve ihracatçıarımızın cebinden çıktı. Doların yükselişi ihracat manasında çok ciddi sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Son zamanlarda Hükümetten gelen açıklamalar sayesinde piyasa da bir durgunluk yaşandı. Gönül arzu ederki insanlarımız biraz daha duyarlı olsunlar. Ülkemizin 2013'te olduğu gibi yine 2014 barış ve huzura ihtiyacı var. Bazı iç çekişmelerden uzak durup herkesin aksi selim hareket etmesi gerektiğine inanıyorum. Bu konuda herkesin doğru yerde yer alması gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin hızlı yükselişini hazmedemeyenler var"
Türkiye'nin artık kasetler üzerinde rotasını kaybedecek bir ülke olmadığının altını çizen Demir, "Türkiye, istikrarlı ve yüzyıllardır geleneği olan bir ülkedir. Ülkenin bu olayları kısa sürede atlatacağına inanıyorum. Çünkü bu son günlerdeki hadiseler ülkemizin faydasına değil, bunu herkes böyle bilsin. Gerek ülke içerisinde gerekse ülke dışındaki bazı kesimler Türkiye'nin hızlı yükselişini hazmedemiyorlar. Barış süreciyle beraber ülkemizin çok daha ileriye gideceğini düşünüyorum. Huzur, güven ve barışa ihtiyacımız var. Huzurla beraber ekonomimizin de nerelere geldiğini gördük. Bundan 10 yıl önce bir tek fabrikamız varken bugün yüzlerce fabrika yatırım bekliyor. 10'larca teksilimiz çalışıyor ve 300 kişi teksilde çalışıyor. 70'e yakın fabrikamız çalışıyor." diye belirtti.


"Birinci hedef çözüm süreciydi"
17 Aralık Operasyonunda birinci hedefin barış süreci olduğunu kaydeden Demir, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Son bir yıldır ülkemizde kan akmadığı, gözyaşları dökülmediği ve ekonomik anlamda büyük bir istikrar yaşandığı için bazı şer güçler çok hazmedemediler. Bu olay belki direk Başbakana yönelik yapılan bir hedef değildir. Ama tabi bunların önünü kesmek için Başbakan hedef alındı. Bu olayların hedefleri zaman içerisinde ortaya çıkıyor. Sanırım birinci hedef açılım süreciydi. Kan ve gözyaşı olmadığı zaman birilerinin rantları kesilmiştir. Bu da ciddi bir şekilde birilerini rahatsız etmektedir. Bu konuda tüm halkımız çok duyarlı olmalıdır. Artık bu huzur ve güven ortamının kaybolmaması için sürece sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Bunun için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa onu da ödemeye hazırız. 2014'ün İslam alemine huzur getirmesini diliyorum." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir