• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
STK'lar Platformu: 17 Aralık Operasyonu ülkeye zarar verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe STK Platformu, Toplantıda gündem maddesi olarak 17 Aralık operasyonunu görüşen yönetim kurulu, operasyonun ülkeye zarar verdiğini belirterek tepki gösterdi.

Toplantı sonrasında yazılı basın açıklaması yapan platform Başkanı Mehmet Şerif Öter, 17 Aralıkta İstanbul ve Ankara da yapılan yolsuzluk operasyonu henüz netleşmeyen yolsuzluklardan çok, ülke ekonomisine ve siyasi istikrara büyük bir darbe vurduğunu söyledi.

Yolsuzluğa ve rüşvete bulaşan her kim ise hukuk kuralları içerisinde cezasını çekmesi gerektiğini ifade eden Öter, "Hiç kimse yolsuzluk yapanları savunamaz. Yapılan operasyonun şekil, zamanlama ve planlamasına bakıldığında birilerin yolsuzluğunu ortaya çıkarmaktan çok ülkenin siyasi ve ekonomik dengelerini bozmaya yönelik olduğu izlenimi veriyor. "

Öter, Kızıltepe STK Platformu olarak ne hükümetin savunucusu nede muhalefetin muhalifleri olduğunu belirterek, gerçek demokrasilerde temel unsur olan STK'ların siyaseten olması gereken tarafsızlık pozisyonun olduğunu açıkladı.

Öter basın açıklamasını şöyle sürdürdü: " Ülkenin ve milletin geleceği söz konusu olursa tarafız. Bu Ülkenin bir çakıl taşına zarar gelecekse bizler için siyasetin çok üstündedir. Son yıllarda ekonomik alanda atılım yapan ve barış süreciyle hızlı bir şekilde istikrara doğru yol alan Türkiye'nin bu başarısı bazı güçleri ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Türkiye'nin geleceğini hedef alan bir operasyon olduğunu düşünüyoruz. Barış sürecini başarıya ulaştıran bir Türkiye bölgede, dünyada siyasi ve ekonomik güç olması birilerinin Ortadoğu yol haritası ve vaat edilmiş topraklara kavuşma hayalleri suya düşüreceğinden, bundan sonraki hedef ve hamleleri farklı alan ve boyutlarda olabilir.

Operasyon süreciyle Türkiye'nin acilen kanunlardaki yasal boşlukların gidermesinin zorunlu hale geldiğini sözlerine ekleyen Öter son olarak , "Aksi halde demokratik kazanımlar, ekonomideki başarı ve barış süreci bu tür pusu operasyonlarıyla darbe alacaktır. STK Platformu olarak Hükümet ve muhalefet partilerin bu zor dönemde ülkenin geleceğine zarar vereci siyasi eylem ve söylemlerden uzak durulması çağrısında bulunuyoruz." İfadelerini kaydetti. (Mehmet Aslan -İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir