• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde rüşvet iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Şanlıurfa yolu 7. Kilometre üzerinde bulunan Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine başvuran Suriyeli bir aileden 700 TL rüşvet alındığı iddia edildi.

 

Suriye'den patlayan bombalardan kaçan 8 kişilik Y.H ailesi Diyarbakır'a sığındı.

 

Devletin yerleştirdiği kamplarda kalmadıkları için Diyarbakır'da zor şartlarda yaşamaya çalışan aileden Devletin hastanesinden usulsüz bir şekilde para alındığı iddia edildi.

 

Devletin kendilerini kamplara yollayacağından korktukları için kişisel bilgilerinin yayımlanmasını istemeyen Y.H ailesi, başlarından geçen rüşvet skandalını İlke Haber Ajansı (İLKHA) mikrofonlarına anlattı.

 

"Fiş alıp bekledik"
Eşinin gebe olduğunu ve doğum yapması için Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine başvurduklarını söyleyen Y.H, "Eşim çok hastaydı, onu hastaneye getirdik. Bizden sıra numarası almamızı istediler, biz de herhangi bir sağlık güvencemiz olmadığı için 15 TL karşılığında sıra numarası alıp beklemeye başladık." dedi.

 

"700 TL para istendi mi?"
Eşinin doğum sancılarının olduğunu söyleyen Y.H, "Doktorlar eşimi ameliyata alıp, doğum işlemini gerçekleştirdiler. Eşimi bir gün hastanede tuttuktan sonra taburcu edileceğini söylediler. Benden çıkış işlemi yapmamı istediler. İşlemler için fiş aldığım yere gittim bana 700 TL borcum olduğunu söylediler. Ben de Suriye'den geldiğimi paramın olmadığını söyledim. Onlar da bizi bırakmayacaklarını söylediler." ifadelerini kullandı.

 

"Ya para gelecek, ya polisler sizi sınır dışı edecek"
Orada bulunan görevlilerin, parayı getirmediği takdirde eşini taburcu etmeyeceklerini ve kendisini de polise ihbar ederek sınır dışı ettirecekleri yönünde tehdit edildiğini iddia eden Y.H, " İstenilen parayı zor da olsa bularak getirdim ve kendilerine teslim ettim. Bana herhangi bir fatura ya da belge vermeden hastaneden taburcu ettiler.

 

"Parayı alan kim?"
Parayı kendilerinden alanın doktor mu, ya da personel mi? olduğunu bilmediğini söyleyen Y.H, "Biri beni alarak hastanenin en son katına çıkardı ve bir odaya soktu. Odada bulunan şahıs parayı alarak beni gönderdi. Biz de buradaki kuralları bilmediğimiz için ve polisin bizi kamplara göndermesinden ya da sınır dışı etmesinden korktuğumuz için herhangi bir belge talebinde bulunmadık ve hastaneyi terk ettik." dedi.

 

Kendisinin parayı bulabildiğini ama ablasının da gebe olduğunu ve yakında doğum yapacağını söyleyen Y.H, yetkililerden konu ile ilgili gerekli önlemi almalarını istedi.

 

"Savaş var, neden çocuk doğuruyorsunuz"
Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesindeki bir bayan doktorun kendisini muayene etmediğini iddia eden abla H.H. ise, "Ben muayene için hastaneye gittim fakat ilgilenen kimseyi bulamadım. Kimse fiş bile kesmiyordu, ama orda iyi biri çıktı da beni bayan bir doktora götürdü. İçeri girdiğimde doktora durumumu söyleyince doktor bana hakaret ederek 'orada savaş var, neden çocuk doğuruyorsunuz?' diyerek muayene etmeden geri gönderdi." ifadelerini kullandı.

 

Doğum yapmasına bir buçuk ay kaldığını söyleyen H.H, kamplarda kalmak istemedikleri için kendilerine kimlik verilmediğini ve bundan dolayı hastanenin keyfi uygulamaları kendilerine layık gördüğünü iddia etti.

 

"KHB sekreteri: Konuyla ilgili bilgim yok!"
Konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel (KHB) Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, rüşvet skandalı ve doktorun gebe hastaya bakmaması olayı ile ilgili bir bilgisinin olmadığını söyledi.

 

Bilindiği gibi gelen şahısların sağlık güvencesi olsun olmasın yapılan işlemlerde ve alınan hizmet bedellerinde fatura kesilmesi yasal zorunluluktur. Böyle bir faturanın kesilmemesi akıllarda soru işareti bırakıyor? (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir