• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
Ortadoğu`da İnfaz, ABD`de Hizmet Aracı: İHA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), özellikle ticari ve bireysel kullanım için ülke genelinde insansız hava aracı (İHA) araştırmaları ve test kullanımlarının yapılabilmesi amacıyla 6 kuruma yetki verdi.
 
Dünyada son yıllarda kullanımı hızla artan insansız hava araçları teknolojilerinin geliştirilmesi ve farklı maksatlar için kullanılabilmesi için çalışmalar her geçen gün artarken, bu araçlar halen yoğun olarak askeri amaçlarla kullanılıyor. Üzerine takılan optik ve termal kameralarla riskli bölgelerde gözetleme işlevi gören İHA’ların yanı sıra ABD’nin Afganistan, Pakistan ve Yemen gibi ülkelerde saldırı amaçlı silahlı İHA’ları da bulunuyor.
 
En son Yemen`in el-Beyda bölgesinde düğünden dönen bir konvoya Amerikan İnsansız Hava Araçarı (İHA) tarafından bir hava saldırısı yapılmıştı. Saldırıdan sonra 10 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği, 5 kişininse kaldırıldıkları hastanede öldükleri belirtildi.

İHA’ların son dönemde askeri amaçların dışında ticari olarak da insanlığın hizmetine sunulması ve ekonomiye kazandırılması için projeler üretiliyor.

Bu kapsamda Amazon CEO’su Jeff Bezos, Amazon’un 2,3 kilogram ağırlığa kadar olan paketlerin teslimatını insansız hava araçlarıyla yapmayı planladıklarını, bunun için FAA’dan onay beklediklerini açıklmıştı. Bezos, yakın bir zaman sonra insansız hava araçları kullanımının, kamyonların kullanımı kadar doğal karşılanacağını da ifade etmişti. İHA’ların kullanılması düşünülen bir başka alan da uçsuz bucaksız tarlaların kontrolü, sulama ve gübreleme zamanlarının belirlenmesi.
 
İHA’ların ticari amaçla yaygın kullanımına geçilebilmesi için hava sahasının kontrolü, çarpışmaların önlenmesi, bu cihazları kullanacak pilotların eğitimi gibi önemli sorunların çözülmesi gerekiyor.

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir