• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Almanya`da hırsızlar Camii soydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`nın Bremen kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği`ne (DİTİB) bağlı olarak hizmet veren Bilal-i Habeşi Camisi, yeni yılın ilk saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından soyuldu.

Neustadt semtindeki caminin lokal ve büro kapısı ile pencere camlarını kırarak içeriye giren soyguncuların, büroda bulunan bir masaüstü bilgisayar, üç dizüstü bilgisayar ve bir fotoğraf makinasını alarak kayıplara karıştığı açıklandı.

Olayla ilgili bilgi veren cami derneğinin başkanı Bekir Kozak, soygunun camiye yapılan ikinci saldırı olduğunu belirterek, "Bu kez bilgisayarlarımız ve fotoğraf makinamız çalındı. Cami lokali ve büromuzun camlarını kırdıkları gibi, kadınlar bölümünde de tahribat yapılmış vaziyette bulduk. Sanki bize hırsızlık süsü verilmiş gibi geldi" dedi.

Alman komşularıyla gayet iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Kozak, "Komşumuz, gece gürültü duyup dışarı baktığında cami önünde üç erkeği gördüğünü söyledi" diye konuştu.

Olay yeri inceleme ekibinin detaylı incelemelerde bulunduğunu ifade eden Kozak, ``İçeride başka elektronik eşyalar varken sadece bilgisayarların alınmasına bir anlam veremedik. Cemaatimiz tedirgin. Burada yaşayan insanlarımızın ibadet gibi temel haklarını yerine getirmesi için gereken önlemin alınacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

1982 yılından beri hizmet veren Bilal-i Habeşi Camisi, 2012 yılı nisan ayında da soyulmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir