• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
İnzar Dergisi Ocak Sayısı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Ocak sayısı çıktı. 10 yılını geride bırakan İnzar 112. sayısında “cahiliyenin adetlerini taklit hastalığı”nı dosya konusu olarak işlenmiş. Ayrıca Dergi bu ay okurları için araştırmacı-yazar Hasan Sabaz ile bir röportaj gerçekleştirmiş.

Derginin editör yazısında; “İslam’ın kemali hakkında ne dostlardan ne de düşmanlardan bir itirazı olan olmamıştır. Hem akil hem de nakil İslam’ın kemaline şehadet etmektedirler. Öyle ise İslam olan bir ümmetin elindeki elmaslara ehemmiyet vermeyip başkasının elindeki değersiz camlara ehemmiyet vermesi akıl kârı mıdır? Böyle bir şey düşünülebilinir mi? Biz akidemizi onların sapıklıkları ile kıyaslamaktan dahi imtina ederiz. Değerlerimizin cüz’i bir kısmına bin dört yüz yıl sonra ulaştıkları için bugün sevinçlerini yere göğe sığdıramıyorlar. Bizde hak-hukuk varken onlarda sadece kanunlar var ve hiçbir zaman mükemmel bir hakkaniyete ulaşmış değillerdir” sözlerine yer verilmiş.

Derginin Ocak sayısında işlenen konularına özetle bakacak olursak; Mehmet Şenlik, Mehmet Emin Özmen ve Abdurrahim Güneş cahiliye adetlerinin başta yılbaşı olmak üzere hakikatlerini ve yaptığı tahribatları izah etmişler. Faruk Hamza da bir toplumun mümin bir toplum olabilmesi için Müslümanca yaşaması gerektiğini Hucurat Suresi 14. ayet-i kerimenin tefsiri doğrultusunda işlemiş. Mehmet Beşir Varol ise davette hikmet çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğini ve bu bağlamda dikkat edilmesi gereken hususları işlemiş.

İnzar Dergisi 10. yılında 112. sayısıyla tüm seçkin bayilerde.

www.inzardergisi.com

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir