• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Basel Said Nursi Vakfı Mekke`nin Fethi`ni Kutladı- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSVİÇRE - Fetih anma programlarını geleneksel hale getiren Said Nursi Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da cami gençlerinin öncülüğünde gün boyu süren bir program düzenledi.
 
Program siyer sınavı ile başladı
Temel, orta ve ileri düzeyde olmak üzere 3 kategoriden oluşan Siyer sınavında katılımcılara 30`ar soru soruldu. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda Orta Derece sonuçları ancak ikinci tur sonunda alınabilirken; Temel düzeyde yapılan sınavın birinci ve ikincisi ise üçüncü aşamada ve sözlü olarak sorulan sorular neticesinde belli oldu.
 
Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı salonlarda katıldıkları sınav neticesinde şu sonuçlar alındı:
 
Temel Düzey
1. Hüseyin Çağlayan
2. Ensar Kutulman
3. Ali Haydar Çağlayan
Orta Düzey:
1. Bünyamin Kurt
2. Mücahid Baygın
3. Nezir Baygın
 
İleri Düzey
1. Nasrallah Aslan
2. Sena Kuzuören
3. Emrullah Tiryaki
 
Katılımcıların iyi hazırlandığı sınavda dereceye girenler Kur`an-ıKerim ile ödüllendirildiler.
 
Yatsı Namazını müteakiben Cami çocukları ve gençlerince seslendirilen ilahilerle devam eden programda Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Zülküf Er günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.
 
Yıllarca İstanbul`un Fethinin her yıl büyük törenlerle kutlandığını buna karşılık Mekke`nin fetih yıldönümlerinin ise unutulduğuna değinen Er, "Oysa en önemli fetih Mekke`nin Fethidir. Çünkü Mekke fethedilmemiş olsaydı, bugün ne İstanbul ne de Diyarbakır fethedilmiş olurdu." dedi.
 
Gecenin aynı zamanda miladi yılbaşı gecesi olmasına da değinen Er, "Sokaklarda her yer insanları küfre, işrete çağırırken bugün, gün boyu ve bu gece burada camide toplanmak onların gündemine kapılmamaktır. Bugün burada toplananlar, işret ve kötülük kutlamalarına karşı alternatif bir gündem oluşturarak hakk safta olduklarını ilan etmişlerdir." diye konuştu.
 
Siyer okumanın ve anlamanın önemine değinen Er, "Allah`a giden yolu tam olarak bulmak istiyorsak, İslam`ı gerektiği gibi yaşamak istiyorsak muhakkak ki; Allah Resulü`nun hayatını, siyeri iyice okuyup öğrenmemiz gerekiyor." dedi. Çocukların düzenlenen siyer yarışmasına ve Fetih Programına katılımının Mekke`nin fethi kadar önemli olduğunu belirten Er, bu tür yarışma ve programların Peygamberimizi tanıma konusunda çok önemli olduğunu belirtti.
 
Konuşmanın ardından Said-i Nursi gençliği tarafından sahnelenen 2 piyes ile devam eden programda Cami İmamı Abdullah Doğan Hoca beğeni ile dinlenen Medine Gülü isimli ilahiyi seslendirdi.
 
Siyer yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesinin ardından Molla A.Vahab`ın yaptığı dua ile program son bulurken, cami gençliğinden bir kısım katılımcının gece geç saatlere kadar camide kalmayı tercih ettiği görüldü.
 
Katılımcıların memnuniyetlerini belirttikleri program sonrasında Cami İmamı Abdullah Doğan Hoca, "Bunca yıllık imam olmama rağmen ömrümde ilk kez bu kadar manalı ve içi dolu bir programa şahitlik ettim." dedi. (Ahmet Bayram - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir