• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"İslam'dan uzaklaşmak sorunlara neden oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Mekke Fethi'nin 1383. yılı Gaziantep'te düzenlenen programla kutlandı. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şubesi tarafından organize edilen "Mekke'nin Fethi ve Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" programı Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan AGD Şube Başkanı M. Fatih Evyapan, İslam'ın yaşam tarzından uzaklaşmanın büyük ferdi ve toplusal sorunlara neden olduğunu vurguladı.
İslamsız saadet ve mutluluğun olamayacağını ifade eden Evyapan, "Dünyadaki maddi ve manevi bütün dertlerin tek bir kaynağı vardır: O da İslam'ın orada hakim olmayışıdır. Dünyadaki bir sorun, evimizdeki veya şahsımızdaki sorunların kaynağı İslamsızlığımızdan kaynaklanıyor." dedi.

 

Anadolu Çocuk Akademisinin sergilediği çeşitli etkiliklerin ardından medrese öğrencileri, Seyyit Kutup, Hasan El Benna, Necmettin Erbakan, Ömer Muhtar ve Şeyh Ahmet Yasin gibi İslam şahsiyetlerinin özlü sözlerini dillendirdi.

 

Evrensel Hafızlar Derneğinden bir karinin seslendirdiği Kur'an-ı Kerim ziyafetinin ardından programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Mustafa Kasadar, Mekke'nin Fethini kronolojik olarak ele aldıktan sonra Mekke'nin fethinin önemine değindi.

 

Dinleyicilerinin yoğunluğu nedeniyle konferans salonunun yetersiz kaldığı program yaklaşık 3 saat sürdü. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir