• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Mekke`nin Fethi Mersin`de coşku ile kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mekke`nin İslam Orduları tarafından 1383. Fetih yıldönümü Mersin Kültür Merkezi`nde coşku ile kutlandı.
 
Anadolu Genlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen program saat 19.00`da Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan AGD Mersin ŞUBE Başkanı Mehmet Polat, bu gecede aklın çizgileri ile hak ile batılın bir birinden ayrıldığını söyledi. Polat şöyle devam etti: "Bir tarafta Hıristiyan adeti yılbaşı kutlamaları, bir tarafta Mekke`nin fethi kutlamaları. Böyle hak ile batılın kalın çizgiler ile ayrıldığı bir gecede aramızda bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.
 
Peygamber Efendimizin Hicret ettiği sırada yatağına Hz. Ali`yi bıraktığını söyleyen Medine İslam Üniversitesi mezunu Erkan Öztürk Hoca, malı ve canı ile ruhunu Allah Resulüne feda eden sahabelere dikkat çekti.
 
Günahların işlendiği bu gecede böyle bir ortamda bulunmanın bir gün karşımıza çıkacağını söyleyen Öztürk Hoca şöyle devam etti: "Din düşmanları, Efendimizi ortadan kaldırmak isteyenler mağaraya geliyorlar. Efendimizin tam dibine kadar ama Allah önlerine bir perde koyuyor göremiyorlar Resulüllah`ı. Efendimiz buyuruyorlar ki bir hadislerinde, `Hangi meclis beni zikrederse, beni anarsa ben o meclisin içerisinde oturur bir haldeyim` buyuruyor." dedi.
 
AGD bünyesinde kurulan tiyatro ekibi, Mekke`nin fethini anlatan kısa bir skeç oynadı. Skeç sırasında ezan okunduktan sonra Allah`a biatlar tazelendi. Bu sırada kutlamaya katılanlar sık sık tekbir getirdi.
 
Grup Endülüs`ün seslendirdiği ilahi ve ezgiler geceye katılanlara duygusal anlar yaşattı.
 
Program dua ile son buldu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir