• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakırlılar 2014`e Mekke`nin fethini kutlayarak girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesinin düzenlediği Mekke`nin fethi programına Amed halkı yoğun ilgi gösterdi.
 
Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müzesinde Saat 18.30`da gerçekleşen programa katılan Diyarbakır halkı, Hıristiyan geleneği olan yılbaşını kutlamak yerine Mekke`nin fethini bir kez daha gönüllerinde yaşatmak istedi.
 
Diyarbakır Ulu Camii imam Hatibi Mehmet Emin Mülayim Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti. Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahilerin okunduğu programda Mekke`nin fethi ile ilgili konuşmalar yapıldı.
 
"Maneviyata zarar verecek eğlencelerden uzak durun"
Açılış konuşmasını yapan AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, "Bu programlar batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuşluğa bir cevaptır. Yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere ve iffetsizliklere bir cevaptır. İslam hiçbir zaman alternatif bir din olmamıştır. Tam aksine batıl dinler ve fikirler İslam`ın karşısında insanlığı hakkın yolundan alıkoymak için alternatif olmaya çalışmışlardır." şeklinde konuştu.
 
Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır`da maneviyata zarar verecek eğlenceleri düzenleyeceklere seslenen Ergin, "Yılbaşı eğlencelerinde hem bu dünyanızı hem de ahiretinizi bir gecelik Hıristiyan âdetine kurban etmeyiniz" diyerek yılbaşı eğlencesinden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.
 
Araştırmacı yazar Ali Karakaş ise, Peygamber efendimizin Mekke dönemi hakkında kısa kesitler sunarak Mekke`nin fethi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
"Bugün rahmet kapılarının ebediyete kadar açıldığı gündür"
Karakaş, "Allah`ın tevafukudur ki 1 Ocak, hem Hz. İsa`nın (a.s) doğum günü, hem Noel. Diğer taraftan küfrün son bulduğu, şirkin son bulduğu, hidayetin ve rahmetin kapılarını ebediyete kadar Müslümanlara açıldığı Mekke`nin fethinin olduğu gündür. Bu günde insanlar çılgınlar gibi eğlenip niçin yaratıldığını bu dünyaya niçin gönderildiğini unuturken, zevk ve sefa içerisine dalarken böylesi bir ortamda Allah`a şükürler olsun bizler buradayız. Zamanımızı böyle güzelliklerle dolduruyoruz." ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir