• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
İRŞAD DER Kuyular Temsilciliği Dualarla Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hani ilçesinde yaptığı faaliyetler ile adını duyuran Hani İlim Kültür Sağlık Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışna Derneği (İRŞAD-DER), Kuyular (Nirib Çılago) temsilciliğini açtı.
 
Kuyular beldesinde, halkın yoğun katılım gösterdiği açılış programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan İrşad-Der Genel Başkanı Muzaffer Karavil, "İnşaallah bu yolda siz değerli kardeşlerimizle halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile beraber yürüyeceğiz. İnşaallah bu yolda gerek gençlere, gerek bayanlara, gerek yaşlılara, gerek çocuklara yönelik programlarımız olacak, hem ilmi hem kültürel anlamda onların İslami eğitimini tamamlamaya yönelik programlar yapacağız. Rabbim bizi muvaffak eylesin inşallah. Bizler Kur`an nesli bir toplumun yetişmesi için kuyular temsilciliğini açtık." dedi.
 
İRŞAD DER Kuyular temsilcisi Hüseyin Narçiçek ise, amaçlarının cehalet, ihtilaf ve fakirlikle mücadele olduğunu söyledi.
 
Narçiçek, "Cehalet hastalığına karşı marifet ve ilim silahı ile karşılık vereceğiz. İhtilafa karşı ittifak ile karşı koyacağız. Tüm Müslümanları birbirine sımsıkı bağlayacak nurani bağlar dinimizde var iken bunların bilinmemesi veya bilenlerce de uygulanmaması sebebiyle, İslam alemi birbirine yabancı hatta bazen düşman hale gelmiştir. Bu nedenle, İslam dinindeki kardeşlik bağlarını artırıcı unsurları aramızda yaymak ve kuvvetli bağlar kurmalıyız. İşte derneğimiz bu mühim vazifeyi görecek." diye konuştu.
 
Daha sonra söz alan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Hilmi Kılıç da, "İRŞAD-DER`in kuyular temsilciliğinin, İslam`a ve Müslümanlara hayır vesilesi olacağına inanıyorum. Belde halkı İslam`a hizmet için açılmış olan bu derneğe sahip çıkmalıdır." dedi.
 
İRŞAD DER Mevlit Ekibinin okuduğu mevlitle devam eden açılış programı, yapılan dua ile sona erdi. (Ahmet Akyıldırım - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir