• DOLAR 32.258
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2401.248
  • ...
Tarsus'ta kış ortasında yağmur duası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Türkiye'nin buğday üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun karşılandığı Çukurova Bölgesi'nde kuraklık tehlikesi nedeniyle çiftçiler peş peşe yağmur duasına çıkmaya başladı.

 

Mersin'in Tarsus ilçesinde de Aralık ayının sonuna gelinmesine rağmen uzun zamandır yağmurların yağmaması nedeniyle kuraklıktan endişelenen Tarsuslu çiftçiler, ilçe müftülüğüne yağmur duası yapılması yönünde müracaatta bulundu.

 

Ashab-ı Kehf'te kılınan ikindi namazının ardından, kadın ve çocukların da katıldığı yağmur duası, camii avlusunda Kur'an tilaveti ile başladı.

 

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından, Müftü Vekili Mikayil Tayşan'ın söylediği dualara, vatandaşlar amin diyerek, yağmurların bir an önce yağması temennisinde bulundular.

 

Yapılan duadan sonra aralık ayının sonuna gelinmesine karşın hala yağmur yağmadığını ve bu nedenle kuraklık yaşandığını belirten Tarsus İlçe Müftü Vekili Mikayil Tayşan, biran önce yağmurun yağması ve ürünlerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla yağmur duasına çıktıklarını ve dualarının kabul olması temennisinde bulunduklarını belirtti. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir