• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
`Sorumlularının bulunamaması hukuka kara bir lekedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Roboski`de 34 kişinin katledilmesinin 2`nci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, ilerlemeyen hukuki süreci değerlendirdi.
 
Sorumlularının halen bulunamamasının hukuka kara bir leke olduğunu vurgulayan Çıtırık, "İki yıl önce Şırnak ili, Uludere ilçesi, Gülyazı ve Ortasu köyü yakınlarında Türkiye-Irak sınır çizgisinin Irak tarafında çoğunluğu çocuk olmak üzere 34 insanımız, vahşice katledildi. Yaşam hakkına insan hakkına hiçbir saygı gösterilmedi. İnsan haklarının en ağır ihlali gerçekleşti bundan tam iki yıl önce…
 
28 Aralık 2011 tarihinden beri tam 2 yıldır ne idari ne de yargı tek bir adım ileri gitmedi. Katliamın tek bir suçlusu yargı önüne çıkartılmadı. Yaşam hakkına yönelik olan bu katliam için etkin ve adil bir soruşturma yapılmadı. Kamuoyu vicdanını yaralayan bu acı olay aydınlatılamadı. Bu katliamla ilgili Cumhuriyet savcılarının başlattığı soruşturma sonuçta Askeri Savcılığa intikal ettirildi. Dosyada gizlilik kararı olduğu için de ne yapıldığı/yapılmadığı bilinmemektedir." dedi.
 
Çıtırık son olarak, Uludere olayının aydınlatılması, faili meçhul olarak kalmaması ve sorumluların adalet önüne çıkarılmasının siyasi iktidarın ve diğer yetkililerin hem vicdan hem de namus borcu olması gerektiğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir