• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Adalet ROBOSKİ’de Öldü mü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhammet ŞERİF / Doğruhaber / Haber-Yorum

Adalet ROBOSKÎ’de Öldü mü?

28 Aralık 2011 gecesi, Şırnak’ın Uludere ilçesi Roboski köyü yakınlarında tarihe kara bir leke olarak kaydedilen bir katliam yaşandı. Katliamda, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçaklarından atılan bombalarla, çoğu çocuk 34 sivil Kürt vatandaş katledildi.

Katliamın üzerinden geçen iki yıla rağmen, halen bu insanlık suçu sayılan katliamı işleyen failler ve bu emri veren güçler ortaya çıkarılmadı.

Neden acaba? Adalet ve eşitlik naralarıyla Kürt seçmeninin huzuruna çıkanlar, devletin bütün güç ve imkânlarını ellerinde bulundurmalarına rağmen, 34 vatandaşın yürekleri parçalayan ölümü karşısında neden bir şey yapmıyorlar? Katliamın faillerini ve perde arkasındaki güçleri neden teşhir edip ortaya çıkarmıyorlar?

Yoksa tarihe kara bir leke olarak yazılan bu insanlık suçunu işleyenlerin ortaya çıkarılmasını ve adalet önünde yargılanmasını istemiyorlar mı?

Hükümet ( ya da siz deyin devlet), Roboski katliamının faillerini ortaya çıkarmadan bu ağır sorumluluktan kurtulamayacağını bilmiyor mu? Biliyorsa, katliamın aydınlatılması için neden ciddi bir adım atmadı bugüne kadar!

En çetrefilli olayların bile çok kısa sürede aydınlatılabildiği ülkemizde, Roboski olayı neden aydınlatıl(a)mıyor? Yoksa öldürülen masumlar Kürt oldukları için mi olay aydınlatılmak istenilmiyor?

Devletin adalet mekanizması, Roboski’de hayatını kaybeden masum Kürtler için neden “adil” bir şekilde çalışmadı? Kulağı sağırlaşmış, eli tutmaz olmuş, kolu ve bacağı kırılmış Adalet, Roboski’de öldü mü yoksa..?

Ehl-i vicdana soruyorum: Uzun süren araştırma ve inceleme sonucunda oluşturulan raporlarda sadece “kasıt yok” denilerek olay aydınlatılmış olur mu?

Gerçek şu ki; Roboski katliamı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve bugünlerde sıkça dile getirilen paralel devletin eliyle işlenmiş kanlı bir cinayettir, yürekleri derinden yaralayan vahşi bir katliamdır.

Roboski katliamına imza atanlarla birlikte ellerinde imkân olmasına rağmen bu katliamın faillerini ortaya çıkarmak için ciddi bir adım atmayan devlet yetkilileri de, halk nezdinde suçlu sayıldıklarını bilmelidirler. Ve muhakkak yürekleri derinden sarsan ve üzen bu vahşi katliamın hesabını aziz halka vermelidirler.

Roboski’de hayatını kaybedenler, PKK ile yıllarca sürdürülen kirli bir savaşın mağdurlarıdırlar. Dolaysıyla bu katliamda devlet suçlu olduğu kadar PKK’de suçludur ve PKK’de aziz KÜRT HALKI başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hesap vermek zorundadır.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir