• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Gönül zindanlarımızdan beraatınız asla olmayacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Uludere ilçesine bağlı Roboski (Ortasu) köylülerine yönelik olarak 28.12.2011 tarihinde gerçekleşen katliam, Şırnak`ta faaliyet gösteren Doğu Batı Kardeşlik Kulübü tarafından kınandı. Katliamın yıldönümü nedeniyle düzenlenen basın Açıklamasına HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılınç, HÜDA PAR Merkez ilçe Başkanı Emcet Yalçın, HÜDA PAR Şırnak Belediye Başkan Adayı Halit Tatar ve Nuh Eğitim Der üye ve gönüllüleri de katılarak destek verdi.
 
Basın açıklaması Roboski üzerine yazılan bir şiir dinletisiyle başladı. Daha sonra basına, kamuoyuna ve özelikle Kürdistan halkına seslenen Doğu Batı Kardeşlik Kulübü Başkan Yardımcısı Emrullah Arsu, 28 Aralık 2011 günü Uludere`ye bağlı Roboski`de Genelkurmay`a ait uçaklar tarafından katledilen 34 insanın faillerinin bulunmasını istediklerini söyledi.
 
Kürdistan coğrafyası katliamlarla dolu
Kürdistan coğrafyasının, 100 yıla yakın süredir kimliğinden ve dininden dolayı rejim tarafından katliamlara sahne olduğunu ifade eden Arsu, "120 bine yakın insanın çoluk-çocuk, ihtiyar-genç, kadın- erkek demeden katledildiği `Dersim Katliamı`nı, 40 bine yakın insanın katledildiği `Geliya Zilan` katliamının acıları dinmemişken 2 yıl önce 34 insan katledildiği `Roboski Katliamı` bir daha mazlum ümmetin mustazaf evlatlarının gönüllerini acıya bürümüştür.
 
100 yıla yakındır, asimilasyona uğratılmaya çalışılan, kart-kurt denilerek kimliği reddedilen, alimleri ve önderleri dar ağaçlarında asılan, batısına milyarlarca yatırım yapılmasına karşın kaderine terk edilen, fakirlik, sefalet ve cehaletin pençelerine bırakılan bir millet olarak halen zulümlere muhatap olmaktayız. Uzak tarihimiz de yakın tarihimizde katliamlarla doldurulmuştur.
 
"Mazlum coğrafyamız geçmişinden yeterince ders almıştır"
Tek gayeleri, yaşam ihtiyaçlarını karşılamak olan 34 mazlum insanımız 2 bidon mazot, 2 paket şekerin vergisi için maliyeti binlerce dolar olan uçak mermileriyle katledilmiştir.
 
Bir de bu katliam yetmezmiş gibi bu katliamı savunanların olması ve katillerin hala yargı karşısına çıkmaması gönlümüze bir daha hançer batırmıştır. 34 insanın katledilmesinin hiçbir geçerli bahanesi yoktur. Kaçakçılık yaftası ile bu katliamı örtbas etmek isteyenler boşuna aldanmasın asla ve asla bu katliamı örtbas edemezler. 100 yıla yakındır sefalet ve katliamlara duçar edilen bu mazlum coğrafya geçmişinden yeterince ders almıştır.
 
Asla ve asla zulme sesiz kalmayacağız
Bizler kimden gelirse gelsin, nedeni ne olursa olsun, ırkı, dili, rengi ne olursa olsun zalimlerin ve zulümlerin karşısındayız. Bizler mazlum milletin mustazaf evlatları olarak imanımız gereği asla ve asla zulme sesiz kalmayacağız. Her yerde, her mekânda, her koşulda zalimin zulmünü kınayacağız." dedi.
 
Gönül zindanlarımızdan beraatınız asla olmayacaktır
Son olarak Başbakan`a seslenilen açıklamada, "Bu katliamın emrini veren, katliam uçaklarını kullanan, bu katliamda zerre kadar parmağı olan kişilerin yargılanmasını, hak etiği cezaya çarptırılmasını ve milletimizden yapılan bütün katliamlar için özür dilenmesini istiyoruz. Aksi takdirde gönül zindanlarımızdan beraatınız asla olmayacaktır ve mahkemeyi Kübrada sizlerden davacı olacağız.
 
Bu vesile ile bu elim katliamda yaşamını yitiren 34 fidana Allah`tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ve son olarak Şırnak Üniversitesi öğrencileri ve Şırnak`ın duyarlı Müslümanları olarak zalimler için yaşasın cehennem diyoruz." ifadeleri kullandı. (Mustafa Erkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir