• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Cemaat-hükümet çatışması milli iradeye darbedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Memur Sen Bitlis Şubesi yaptığı basın açıklamasıyla cemaat ve hükümet arasında yaşanan tartışmayı değerlendirdi. Ensar vakfında gerçekleştirilen basın açıklamasını Memur Sen Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca okudu. Alca, dershanelerin dönüşümü süreciyle başlayıp, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen kolluk operasyonuyla zirve yapan Cemaat-Hükümet tartışmasının, gün geçtikçe daha da derinleştiğini söyledi.

 

Alca, açıklamanın devamında Türkiye'nin yakın ve uzak geleceğini kuşatmayı hedefleyen küresel operasyona bilerek destek verenlerin de eylem ve tutumlarıyla destek olduklarını göremeyenlerin de millet nezdinde netleşmeye başladığını belirterek, yaşanan tartışmalarda izlenen yol ve kullanılan yöntemlerin, milletin ortak iradesiyle son yıllarda elde edilen bütün kazanımları tehdit ettiğini ifade etti.

 

Alca, Siyasi iktidarın, varsa yolsuzluğa bulaşmış olanları ayıklaması ve yolsuzlukla mücadele kavramına sığınarak milli irade üzerinde kalıcı vesayet kurma hesaplarının faillerini ortaya çıkarması gerektiğini belirtti.

 

Alca sözlerini şöyle sürdürdü: "İçinde bulunduğumuz süreç, sivil toplum kuruluşları, gönüllü teşekküller, cemaatler ve mensuplarının istedikleri partiyi destekleme, parti kurarak siyasette var olmalarının tabii hakları olduğunu herkese hatırlatmayı gerektiriyor. Şüphesiz millet iradesinin temsiline talip olmak bütün demokrasilerde meşrudur. Ancak, sivil örgütler, cemaatler ve mensupları da, bu yolu tercih etmeden milli iradeyi teslim almaya çalışmanın, demokratik hukuk devleti anlayışını benimseyen bütün sistemlerde gayri meşru olduğunu ve ortak bir tavırla engelleneceğini unutmamalıdır.

 

Tavır ve tutumları tartışılmaya başlanan cemaat kanadına düşen görev; kamuoyunda oluşan "milli irade üzerinde vesayet kurma çabaları suçlamasını" boşa çıkaracak söylem ve eylemlerle kamu vicdanını rahatlatmaktır. Aksi halde cemaatin 2010 referandumuna verdiği destek, kamuoyu tarafından millet iradesini tesis etme olarak değil, devlet idaresini zimmete geçirmenin stratejik hamlesi olarak görülecektir. Bu çerçevede cemaat, yabancısı olması gereken siyaset alanında bulunduğu algısı üreten eylem ve söylemlerden, mevcut siyasi iktidarı değersizleştirme ve Türkiye'yi yok etme odaklı küresel operasyona destek anlamına gelecek her türlü yaklaşımdan özenle kaçınmalıdır."

 

Basın açıklamasını Memur Sen Konfederasyonu ve bağlı üyeler katıldı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir